Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Taija Kavalto Kavalton Tila 19.3.2014 Sukupolvenvaihdos maaseutumatkailu- tilalla.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Taija Kavalto Kavalton Tila 19.3.2014 Sukupolvenvaihdos maaseutumatkailu- tilalla."— Esityksen transkriptio:

1 Taija Kavalto Kavalton Tila 19.3.2014 Sukupolvenvaihdos maaseutumatkailu- tilalla

2 Kavalton tila on toimiva maatila, kauniissa varsinais-suomalaisessa maalaisympäristössä, Piikkiön lahden rannalla, Kaarinan kaupungissa, ainoastaan kiven heiton päässä Turusta. Kavalton tilan juuret ovat peräisin jo keskiajalta ja tila on ollut saman suvun hallussa jo vuodesta 1687. Nykyiset omistajat, Antti ja Taija kavalto, vaalivat perinteitä jo yhdennessätoista polvessa. Kavaltossa perinteinen maanviljely, juhla- ja pitopalvelu toiminta sekä aamiaismajoitus kulkevat käsi kädessä.

3 Tilaan kuuluu kaikkineen maata noin 100 ha joista viljeltynä on vähän yli puolet. Lisäksi vuokrapeltoja on n. 30 ha. Viljelemme perinteisiä viljakasveja; Vehnää, ruista ja ohraa. Tilalla toimii kaksi eri yritystä: - Antti ja Taija Kavalto ( yksityinen elinkeinonharjoittaja, maanviljelys ) sekä - Kavalton Tila Oy ( pito- ja juhlapalvelu )

4 Antti Liviaan koulun penkille 2007, valmistui jouluna 2008 Maatalousalan perustutkinto linjalta. Suunnitteluvaihe 2008 alkuvuosi Asiantuntija apua ProAgriasta sekä ulkopuoliselta lakimieheltä. Kauppa tehtiin 2.1.2009 maatilasta sen kaikkine rakennuksineen poislukien tilan päärakennus ja siihen liittyvä tontti. Rahoitus paikallisesta osuuspankista, lisäksi saatiin 25 000 € nuorten viljelijöiden aloitustukea ja 150 000 € korkotukilainaa. Huomioitavia seikkoja: Luovutusvoittoveroa koskevat säännökset, perintö- ja lahjaverolain säännökset. Ennen kaupantekoa haettiin verottajalta ennakkoratkaisu kaupan verotus seikoista, kaiken varalta.

5 Työ tilalla 2009 vuoden alusta alkoi kaikilla eri tapaan. Antti ja Taija uusien vastuiden, riskien ja murheiden äärellä, mutta toisaalta innokkaina uuden edessä, valmiina luomaan oman sukupolvensa kätten jälki tilan historiaan. Markun ja Helin uusi rooli eläkeläisinä: Mitä nyt kun aikaa on enemmän muihin elämän asioihin kuin työhön? Mikä on kenenkin rooli joka päiväisessä arjessa? Henkilökunnan silmissä? Toinen toistemme silmissä? Löydämmekö sopusoinnun uuden ja vanhan polven välillä? Yrittäjäksi oppimisessa meitä ovat auttaneet luopuva sukupolvi, yrittäjä golleegat, ”kantapää” sekä YAT koulutus jonka Taija suoritti v. 2010 - 2012

6 Osakkaat Antti ja Taija Kavalto. Liikevaihto noin 500 000 € Henkilöstön määrä: Yrittäjä pariskunta + 3 vakituista työntekijää. Osa-aika työntekijöitä käytetään tarpeen mukaan iltaisin, viikonloppuisin ja sesonki aikoina. Työllistämme paljon mm. omat sukumme sekä paikallisia nuoria osa-aikatyöhön. Kaikkiin tilalla järjestettäviin tilaisuuksiin tulee tarjoilut tilan omasta keittiöstä. Tilaisuudet hoidetaan henkilökunnan puolesta alusta loppuun asti, ennakko sopimuksen mukaisesti.

7 Pitopalvelumme valmistaa maukasta juhlaruokaa, raaka-aineista ja laadusta tinkimättä. Ruokalistan laadinnassa otamme aina yksilöllisesti huomioon asiakkaan toiveet. Suosimme lähiruokaa, hankimme ison osan raaka-aineista suoraan tuottajilta, mm. vihannekset, kalat, kananmunat, marjat jne. Talon omista viinimarjoista valmistamme mehuja ja jälkiruokia, lähimetsistä saadaan mustikat, puolukat ja sienet vuoden tarpeisiin. Leivomme itse talossa kaikki leivät ja leivonnaiset.

8 Pito-, juhlapalvelu- ja catering-alan työt vaativat myönteistä palveluasennetta koko henkilökunnalta, yhteistyökykyä ja monipuolista työtaitojen hallintaa. Osaamisen painopisteitä ovat asiakaspalveluosaaminen ja yhteistyö- ja tiimityötaidot. Ruoan valmistustehtävissä korostuvat hyvät käden taidot ja vahva ruokatuotantoprosessi- ja hygieniaosaaminen.

9 KenelleYksityiset, yritykset sekä yhdistykset MitäPito- ja juhlapalveluja, kokous- ja koulutuspalveluja MitenPerhe-yritys, toimiva maatila maaseudulla. Kaikki tilaisuudet tehdään tilauksesta, räätälöidysti asiakkaan toiveita toteuttaen.

10 Perhejuhlat Häät, syntymäpäivät, ristiäiset, muistotilaisuudet, rippijuhlat jne. Kokous- ja koulutuspaketit Kokoustila, ruokailut, oheisohjelmat Saunaillat Virkistyspäivät Tyky / tyhy tilaisuudet Majoitus Lasten synttäri paketit Paellapannun vuokraus

11 Navetanvintti, Päärakennus, Tuurunlinna, Tuurunsavusauna, Isännän savusauna, kota ja laavu. Kaikki ovat erikseen vuokrattavia tiloja, joissa voi siis olla eri tilaisuus käynnissä samanaikaisesti.

12 Taija toimii Oy:n toimitusjohtajana ja käytännössä hoitaa kaikki hallinnolliset tehtävät yksin: Myynti, markkinointi, esimiestehtävät, työn organisointi, laskutus, muut toimistotyöt, asiakasneuvottelut Antti vastaa maanviljelyksestä, saunojen lämmityksestä sekä kiinteistöjen ja piha- alueiden kunnossapidosta. Vakihenkilökunnasta 1 työskentelee keittiössä ja 2 ”salin” puolella. Yhteistyökumppaneita on paljon: Ohjelmapalvelut, kuljetuspalvelut, Tuorlan majatalo jne. Eläkkeellä olevat appivanhemmat ovat myös tärkeä osa tilan toimintaa ja arkea. He ovat meille korvaamaton kiireapu sekä toimiva sijais reservi.

13 Yrittäjyyden mukana tulevat riskit; vastuu ja vapaus. Ne pitää osata kantaa ilolla! *** Omaksi ja omien asiakkaiden iloksi jaksaa tehdä. *** Työ pitää oivaltaa oikein. Kun työ on elämäntapa, sitä ei pidä rasitteena! Yrittäjyyden mukana tulevat riskit; vastuu ja vapaus. Ne pitää osata kantaa ilolla! *** Omaksi ja omien asiakkaiden iloksi jaksaa tehdä. *** Työ pitää oivaltaa oikein. Kun työ on elämäntapa, sitä ei pidä rasitteena!


Lataa ppt "Taija Kavalto Kavalton Tila 19.3.2014 Sukupolvenvaihdos maaseutumatkailu- tilalla."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google