Lataa esitys
Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota
2
Ammattitaitoa työssäoppimalla ja verkossa
AMMATTIREITTI Ammattitaitoa työssäoppimalla ja verkossa Seija Latvajärvi, Annikki Lotvonen
3
Taustaa projekti aloitettiin Oulun seudun
ammattiopistossa, Muhoksen yksikössä v. 2010 kokeilussa on mukana 8 opiskelijaa, jotka suorittavat Hotelli- ravintola- ja catering-alan koulutusohjelman, kokin perustutkinnon 120ov opiskelijoilla oli mahdollisuus valita laajennettu työssäoppiminen koulutuksen kokeilumuotona
4
Hankkeen lähtökohdat/tarpeet
OSAO Muhoksella koulutusalalla opiskelee runsaasti erityisopiskelijoita ( n. 50 %) useimmilla opiskelijoilla on paljon poissaoloja opiskelumotivaatio-ongelmat ovat lisääntyneet opiskeluaika on pidentynyt yhä useammalla opiskelijalla negatiivisten keskeytysten määrä on lisääntynyt opettaja- ja ohjaushenkilöstö on väsynyt väärien ennakkoasenteiden muodostuminen
5
Tavoitteet/opiskelija
yksilöllisten opintopolkujen kehittäminen opiskelun henkilökohtaistaminen työelämässä tarvittavan ammattitaidon saavuttaminen käytäntöjä erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden opiskelun järjestämiseksi työpaikoilla (mahdollisuus) opiskelijoiden työllistymisen lisääminen lisätään yleisiä työelämä- ja arjenhallintataitoja atto- aineiden suorittaminen osaksi työelämässä
6
Tavoitteet/opettaja opettajille opetustyössä ajantasaista tietoutta ja
osaamista sekä riittävää työelämän tuntemusta. mahdollisuuden verkostoitua ja päivittää omaa osaamista.
7
Tavoitteet/koulutus työelämän ja koulutuksen verkostoitumisen ja
yhteistyön lisääminen työssäoppimisen laajempi ja monipuolisempi hyödyntäminen
8
Miten toteutetaan ammattiin opiskelu tapahtuu yhtä aikaa koulussa
ja työpaikalla top- opiskelua 50 – 60 ov toppia 2-3 päivää viikossa atto -aineet suoritetaan osin työssäoppimalla (aloitus syksy 2011) opettaja mukana top- jaksoilla mahdollisuus suorittaa opintoja verkossa / moodlessa
Samankaltaiset esitykset
© 2024 SlidePlayer.fi Inc.
All rights reserved.