Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin."— Esityksen transkriptio:

1 Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin ruveta tekemään. Kun tätä hommaa nyt on tehnyt tuntuu siltä, että jos Opasnet saadaan laajempaan tietoon tästä voi oikeasti olla hyötyä.” ”Mielestäni on hyvä että tällaisia järjestelmiä kehitetään. Perinteinen edustuksellinen demokratia alkaa olla aikansa elänyt: vaihtoehtona tieteelliseen tutkimukseen tai varmistettuihin asiatietoihin perustuva keskustelu ja suora demokratia olisi mielestäni huomattavasti parempi. Opasnet voisi olla yksi askel oikeaan suuntaan.” ”Idea on loistava, tästä eteenpäin nähdään kuinka se toimii käytännössä. Projekti tuntuu välillä valtavalta ja haastavalta. Onneksi tämä vain kannustaa jatkamaan työn muuttuessa koko ajan myös mielenkiintoisemmaksi.” ”Opasnet on mahtava tilaisuus saada oma äänensä kuuluville. Sieltä löytyy faktatietoa ja mielipiteitä, joiden avulla pääsee mukaan asiaan kuin asiaan, vaikka ei siihen olisi muuten perehtynytkään. Ei siis tarvitse olla asiasta väitöskirjaa laatinut, jotta voisi sanoa sanottavansa ja tulla kuulluksi.” fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Kansalaisparlamentti ydinvoimasta! Ydinvoima haisee a)Hyvälle b)Pahalle c)Mansikoille Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta?

2 Usein sanotaan mutta harvoin uskotaan, että yksi ihminen voi teoillaan vaikuttaa isoihin asioihin. Internetiin on tullut työtila, Opasnet, juuri sitä varten, että tavalliset ihmiset saavat helposti selkeää tietoa yhteiskunnallisista asioista ja voivat kommentoida niihin siten omalta osaltaan vaikuttaen päätöksiin. Tällä hetkellä meneillään on arviointi suomalaisen ydinvoiman hyvistä ja huonoista puolista. Sivustolle on kerätty, jäsennelty ja tiivistetty artikkeleita, mielipiteitä, päätöksiä ja tietoa ydinvoimasta, jotta jokainen löytäisi aiheesta yhtenäistä ja olennaista tietoa tarvitsematta koluta puolta nettiä kerätäkseen haluamansa tiedot kasaan. Kaikkea sivuilla olevaa voi kommentoida vapaasti, ja se onkin erittäin suositeltavaa, sillä mitä useampi ihminen ilmaisee mielipiteensä ja jakaa muille tietonsa sitä viisaampia muut ovat ja sitä vaikeampi päättäjien on olla ottamatta niitä huomioon tehdessään isoja päätöksiä. Saattaa tuntua, että keskustelu Ydinvoimastahan on ohi. Miksi tällaisesta kerrotaan vasta nyt? Se ei kuitenkaan ole ohi, vaikka kaksi uutta ydinvoimalaa saikin rakennusluvat. Tulevaisuudessa lisäydinvoiman rakentaminen puhuttaa Suomessa varmasti, ja Fortumin ydinvoimalan rakentamisesta äänestetään todennäköisesti uudestaan, ei niin kaukana tulevaisuudessa. Jo tehtyihin päätöksiin ei voi enää vaikuttaa, mutta tulevaisuuden päätöksiin voi. Niin isoihin päätöksiin kuin ydinvoiman rakentaminen, joka vaikuttaa tulevaisuuden jälkipolviin vielä hyvin, hyvin kauan, on parempi, että moni ihminen sanoo mielipiteensä. Kuinka monta ihmistä olisi hyvä määrä päättämään ja vaikuttamaan siihen, millaisessa Suomessa lapsen- lapsenlapsenlapsemme elävät? Riittääkö siihen pelkkä eduskunta, vai pitäisikö päätöksenteossa olla mukana muitakin?


Lataa ppt "Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google