Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tervetuloa Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän perhevalmennussivuille! Näiltä sivuilta löydät tietoa liittyen sairaalaan lähtöön, synnytykseen, imetykseen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tervetuloa Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän perhevalmennussivuille! Näiltä sivuilta löydät tietoa liittyen sairaalaan lähtöön, synnytykseen, imetykseen."— Esityksen transkriptio:

1 Tervetuloa Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän perhevalmennussivuille! Näiltä sivuilta löydät tietoa liittyen sairaalaan lähtöön, synnytykseen, imetykseen ja arkeen vauvaperheenä.

2 SYNNYTYKSEN LÄHESTYMISEN MERKKEJÄ
1. Supistukset Koko kohtulihas supistuu ja kohtu tuntuu kovalta Kiristävää ja/tai paineen tunnetta alavatsalla Kipua voi tuntua selässä, vatsanpuolella tai reisissä Kesto noin sekuntia Harjoitussupistuksia voi olla useampana päivänä ennen synnytyksen käynnistymistä Synnytyssupistukset avaavat kohdunsuuta ja työntävät vauvaa alaspäin synnytyskanavassa Säännölliset supistukset tulevat alle 10 minuutin välein ja jatkuvat yli 2 tuntia. Voit liikkua, syödä ja juoda normaalisti

3 2. Painontunne lantiossa
Lisääntyy usein raskauden loppuvaiheessa Virtsaamisen tarve lisääntyy 3. Limavuoto Limainen tai verensekainen limavuoto (limatulppa) Limatulppa voi irrota kokonaisena tai limaista vuotoa voi olla pitkänkin ajan Limatulppa voi irrota huomaamatta tai irtoaa vasta synnytyksessä Huomioithan, että valkovuoto lisääntyy synnytyksen lähestyessä ja se voi olla hyvin vesimäistäkin Lapsiveden tihkuminen voidaan tarkistaa sairaalassa tai neuvolassa

4 SYNNYTYS ALKAA Suurin osa synnytyksistä käynnistyy joko supistuksilla tai lapsiveden menolla. Lähde sairaalaan omien tuntemusten mukaan. Jos olet epävarma, voit soittaa lisäohjeita synnytyssairaalasta. Säännölliset supistukset toistuvat noin 10 minuutin välein ja kipu voimistuu Lapsiveden meno Lapsivesi on yleensä kirkasta tai vaalean sameaa, voi olla myös vaalean punertavaa tai vihreää Voi tulla reilusti lorahtamalla tai vain vähän tihkumalla Lapsivesi voi mennä, vaikka ei ole supistuksia Streptokokki (FlStrBVi) –positiivisten äitien on syytä lähteä sairaalaan heti lapsiveden mentyä.

5 Soita synnytyssairaalaan, jos sinulla on
kuukautistyyppinen tai runsaampi verenvuoto kova kipu vatsalla vihreä lapsivesi vauvan vähentyneet liikkeet

6 OTA MUKAAN SAIRAALAAN Neuvolakortti
Henkilökohtaiset tavarat (hammasharja ym) Kännykkä ja laturi Käytössäsi olevat lääkkeet tai niiden reseptit Imetysliivit ja liivinsuojuksia Kamera (kysy lupa kuvaamiseen) Eväitä tukihenkilölle Sairaalassa ollessa synnyttäjä saa aamupalan, lounaan, päivällisen ja iltapalan Vauvalle hiusharja

7 SYNNYTYSSAIRAALA Alueemme lähin synnytyssairaala on Kanta-Hämeen keskussairaala (K-HKS) Hämeenlinnassa Tutustumiskäynnin synnytysosastolle voit varata Kanta-Hämeen keskussairaalan nettisivuilta Sähköinen asioita –kohdasta.

8 FYSIOTERAPIA Hengitys- ja rentoutumisharjoitukset fysioterapian tiloissa osoitteessa Linikkalankatu 2, Forssa Kuukauden ensimmäinen torstai kello 15:30-16:30. Juhlapyhinä ja loma-aikoina voi olla muutoksia Ei tarvitse ilmoittautua etukäteen Sopiva aika käynnille on noin raskausviikolla 30.


Lataa ppt "Tervetuloa Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän perhevalmennussivuille! Näiltä sivuilta löydät tietoa liittyen sairaalaan lähtöön, synnytykseen, imetykseen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google