Lataa esitys
Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota
JulkaistuLeena Salonen Muutettu yli 8 vuotta sitten
2
Useimmissa kahviloissa tuotteet rekisteröidään kassakoneeseen, asiakas maksaa heti ja kuitti tulostuu saman tien Isoimissa kahviloissa joissa tarjoillaan pöytiin, myyntitapahtuma voidaan jättää ’’auki’’ ja se suljetaan vasta kun asiakas päättää kahvilavierailun
3
Kahvilan koko myynti on rekisteröitävä päivittäin Rekisteröinnin apuvälineitä ovat atk- pohjaiset kassakoneet ja kassajärjestelmät
4
Kun asiakas on tehnyt tilauksen,tarjoilija rekisteröi myytävät tuotteet kassakoneeseen ja tekee keittiölle tilausbongin eli tilaustiedotteen Tarjoilija vie tilausbongin keittiöön tai se tulostuu keittiön omaan tilauskirjottimeen Tilausbongin perusteella keittiö valmistaa annokset
5
Tarjoilija tekee tilityksen ja laskee pohjakassan ja kassan Tilityksen myyntiraportit varmistavat,että laskutus on tapahtunut oikein Rahan ja luotollisen myynnin on täsmättävä raportin kanssa
6
Käteistä rahaa ovat eurot, ulkomaan valuutta ja matkasekit
7
Rahaa laskettaessa pitää olla huolellinen Muista varmistaa seteleiden aitous!
8
Luotollisia maksuvälineitä ovat luottokortit, lounassetelit, sopimuskupongit yms. Luottokortilla maksettaessa laskun loppusummaa ei voi muuttaa asiakkaan pyynnöstä vaan sen on vastattava ostoksia
9
Mobiilimaksaminen on matkapuhelimella suoritettavaa maksamista. Mobiilimaksamista sääntelee Suomessa luottolaitoslaki
10
Työskentely rahan ja asiakkaiden kanssa vaatii huolellisuutta ja tarkkuuta Virheitä ei saa tapahtua
Samankaltaiset esitykset
© 2024 SlidePlayer.fi Inc.
All rights reserved.