Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Luku- ja tenttivihjeet 7 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Luku- ja tenttivihjeet 7 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos."— Esityksen transkriptio:

1 Luku- ja tenttivihjeet 7 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos

2 Luento 7, artikkelit Suoraan tähän aihepiiriin liittyviä artikkeleita ei ole Kannattaa lukea se Tomperin artikkeli, jota ei ole vielä lukenut (tai molemmat).

3 Luento 7, tenttikysymyksiä Kysymyksiä tästä aihepiiristä, esim: Esittele ET didaktiikan taustalla olevia lähtökohtia. Kerro, kuinka käyttäisit jotain niistä itse valitsemasi ET:n perusopetuksen OPS-perusteiden aiheen opetuksessa? Matthew Lipmanin kehittämä filosofiaa lapsille -suuntaus on tärkeä elämänkatsomustiedon didaktiikassa. Mistä siinä on kysymys ja miksi se on ET:ssä tärkeä? Kuvaile onnistunutta ET tuntia. Millaista pohjatyötä se on vaatinut opettajalta? Kerro Filosofiaa lapsille -lähestymistavan pääideoista ja laadi johonkin ET:n POPS-perusteiden tavoitteeseen liittyen lyhyt tuntisuunnitelma oppitunnista, jossa sovelletaan filosofiaa lapsille lähestymistapaa.

4 Luento 7, tenttikysymysten analyysia Matthew Lipmanin kehittämä filosofiaa lapsille -suuntaus on tärkeä elämänkatsomustiedon didaktiikassa. Mistä siinä on kysymys ja miksi se on ET:ssä tärkeä? Liikkeessä käytetään filosofiaa apuna tavoitteena lasten ajattelun taitojen kehittäminen (erityisesti etiikassa), tähän liittyen kysymisen, tutkimisen älyllisen uteliaisuuden vaaliminen. Muita piirteitä: valveutuneen demokraattisen kansalaisen kasvun tukeminen, lasten kunnioittaminen keskustelukumppaneina ja itsenäisinä tutkijoina sekä eri näkökulmien ymmärtäminen, toisten kunnioittaminen ja väärinkäsitysten selvittäminen. Olennaista tutkivan yhteisön muodostuminen → harjaantuminen kommunikoimaan tutkimusyhteisön jäsenenä. Metodi: 1) yhteinen kokemus, yleensä tarina, 2) oppilaiden omat mieleen tuleva kysymykset, 3) päämetodina keskustelu, 4) luokka tutkivaksi yhteisöksi. ET oli pitkälle alun perin filosofiaa lapsille. Ja sillä ollut myös hist. vaikutusta. Muitakaan sellaisia metodeja, jotka tähtää ajattelun taitojen kehittymiseen ja demokraattiseen eettiseen kasvatukseen ja joilla lisäksi on takanaan laajaa kansainvälistä tutkimusta, ei kovin paljoa ole.


Lataa ppt "Luku- ja tenttivihjeet 7 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google