Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Luku- ja tenttivihjeet 8 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Luku- ja tenttivihjeet 8 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos."— Esityksen transkriptio:

1 Luku- ja tenttivihjeet 8 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos

2 Luento 8, artikkelit Paras materiaali tähän osioon ovat OPS-perusteet, verkkomateriaalit kulttuurista (esim. Ihmisenä maailmassa, Suomen kulttuuriperintökasvatuksen seura) jaIhmisenä maailmassa Suomen kulttuuriperintökasvatuksen seura luentodiat.

3 Luento 8, tenttikysymyksiä Kulttuurikasvatus osana elämänkatsomustiedon opetusta Kulttuurien lukutaito on osa yleissivistystä, miten sitä edistetään ET:ssä? Esittele UNESCOn maailmanperintöohjelmaa erityisesti Suomen ja ET:n näkökulmasta. Analysoi monikulttuurisuutta ilmiönä tällä luentosarjalla esitetyn kulttuurin käsitteen valossa. Katsomukset ja kulttuuri ET:n OPS-perusteissa Elämänkatsomustieto kulttuurikasvatuksena

4 Luento 8, tenttikysymyksen analyysia Elämänkatsomustieto kulttuurikasvatuksena Kulttuurikasvatukselle ei välttämättä ole yhtä selvää määritelmää (kasvatetaanko kulttuuriin, kulttuuria, vai kulttuurista tulevia seikkoja), jotain vastauksessa täytyy kuitenkin sanoa myös kulttuurista.Hyvä lähtökohta on se, mitä ET OPS-perusteissa sanotaan kulttuurista. ET:ssa kulttuurikasvatus painottuu teemaan itsetuntemus ja kulttuuri-identiteetti. Toisaalta ihmisen identiteetti toteutuu aina kulttuurin viitekehityksessä. Siten kulttuurikasvatus on et:ssä myös identiteettikasvatusta. Keskeinen kysymys on, millaista kulttuuria ET välittää. Selvästi se on tämän hetken suomalaista kulttuuria, taustalla toki vaikuttavat valistus ja humanismi ja (jossain määrin) kristinusko. Toisaalta kulttuurikasvatuksessa on selvä yleissivistävä rooli (tutustutaan erilaisiin kulttuureihin; huom. et:ssä katsomukset nähdään kulttuureihin kytkeytyvinä). Selkeä yleinen tavoite tässä on suvaitsevaisuus ja moninaisuuden arvostaminen. Kulttuurirelativismin ja –fundamentalismien perusteltu vastustaminen on ansio, mutta sitä ei edellytetä täysiin pisteisiin. Sama koskee UNESCOn kulttuuriperintökasvatuksen esittelyä ja kulttuuritieteiden (esim. roolia) yliopistollisessa et-opetuksessa.


Lataa ppt "Luku- ja tenttivihjeet 8 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google