Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Teema tarkoittaa:  Elämässä ja arjessa selviytymistä  Hyvinvointia ja terveyttä  Omasta ja muiden turvallisuudesta huolehtimista eri tilanteissa, myös.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Teema tarkoittaa:  Elämässä ja arjessa selviytymistä  Hyvinvointia ja terveyttä  Omasta ja muiden turvallisuudesta huolehtimista eri tilanteissa, myös."— Esityksen transkriptio:

1

2 Teema tarkoittaa:  Elämässä ja arjessa selviytymistä  Hyvinvointia ja terveyttä  Omasta ja muiden turvallisuudesta huolehtimista eri tilanteissa, myös liikenteessä  Ajanhallintaa  Omien tunteiden tunnistamista ja ihmissuhteita  Oman talouden hallintaa ja kuluttamista  Vastuuta omasta ja yhteisestä työstä  Teknologisoituneessa arjessa toimimista  Kestävän elämäntavan mukaisia valintoja

3  Monet teeman aiheista ovat ns. yleisiä kasvatuksellisia asioita, kuten ajanhallinta ja ihmissuhteet  Oppilas huolehtii työvälineistään ja ajankäytöstään esim. palauttamalla tehtävät ja kokeet määräaikaan mennessä  Tälläkin hetkellä näkyy useammassa aineessa, mutta tuleva ops todennäköisesti mahdollistaa teeman syvällisemmän käsittelyn ja soveltamisen arkipäivän tilanteisiin.  Näkyy kaikissa oppiaineissa ; joissakin aineissa laajemmin ja selkeämmin (esim. ympäristöoppi, yhteiskuntaoppi, kotitalous, terveystieto ja liikunta) ja joissakin aineissa suppeammin ja ”yleisellä tasolla” (esim. 1-2 lk:n äidinkielen ja kirjallisuuden tavoitteena on ”tukea oppilaan taitoa toimia erilaisissa vuorovaikutustilanteissa”.)  Opetetaan oman järjen käyttöä käytännön tilanteissa esim. liikuntatunneilla liikutaan liikennesääntöjä noudattaen

4  Enemmän oman järjen käyttöä ja käytännönläheistä näkökulmaa eri oppiaineissa, vähemmän ”uusavuttomuutta”  Korostetaan aikaisempaa enemmän teknologian roolia elämässä, siihen liittyviä eettisiä kysymyksiä ja vastuullista käyttöä  Kiinnitetään huomiota ”nettimaailmassa” elämiseen: kriittisyyteen ja turvallisuuteen sekä ihmissuhteisiin siellä  Tunnetaidot tärkeitä  Kestävän elämäntavan mukaiset valinnat ja toimintatavat korostuvat

5  Huoltajat pitävät monia teeman aiheita tärkeämpinä kuin ennen esim. vuorovaikutustaidot, vastuun kantamisen taidot ja elämänhallintataidot (arjen taidot)  Huoltajien mielestä teeman aiheiden opettaminen on paljon myös kodin vastuulla (esim. vastuun kantamisen taidot, sosiaaliset taidot ja elämänhallintataidot)  Suuri osa taidoista, joita huoltajat uskovat lasten tarvitsevan tulevaisuudessa, liittyvät tähän teemaan eli itsestä huolehtimiseen ja arjen taitoihin(esim. liikunnan tärkeys, ruoanlaittotaito, ensiaputaito, kriittisen keskusteluntaito ja stressinhallinta)

6  Oppilaat pitävät teeman aiheita tärkeinä ja etenkin tulevaisuudessa tarpeellisina taitoina esim. sosiaaliset taidot, arkitaidot: ruoanlaitto, hygienia, laskujen maksaminen sekä itsepuolustustaidot, osaa puolustaa itseään sanoin ja teoin  Teeman aiheet näkyvät laajasti myös opettajien arvoissa, jokaisessa arvopohjan kategoriassa on useita tämän teeman aiheita  ”Ihmisyys, sivistys ja demokratia” sekä ”Kestävän elämäntavan välttämättömyys” –kategorioiden kohdista lähes kaikki sisältyvät tähän teemaan esim. ”Oppilas oppii ottamaan vastuuta itsestään, toisista ihmisistä ja ympäristöstä arvostaen samalla kaikenlaista työtä ja omaa kulttuuriperintöään sekä suuntautuu oppimisessaan tulevaisuuteen ja alati muuttuvaan maailmaan.”


Lataa ppt "Teema tarkoittaa:  Elämässä ja arjessa selviytymistä  Hyvinvointia ja terveyttä  Omasta ja muiden turvallisuudesta huolehtimista eri tilanteissa, myös."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google