Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Oodin uuden version 2.8:n muutokset 11.3.2009 Katja Arstio ja Terhi Eskelinen / Opiskelijarekisteri.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Oodin uuden version 2.8:n muutokset 11.3.2009 Katja Arstio ja Terhi Eskelinen / Opiskelijarekisteri."— Esityksen transkriptio:

1 Oodin uuden version 2.8:n muutokset 11.3.2009 Katja Arstio ja Terhi Eskelinen / Opiskelijarekisteri

2 WinOodiin tulleet muutokset versioon 2.82 WebOodi-muutokset

3 3 Opiskelijalle näkyvät muutokset Opaslista: muotoilu ja vuosiluvut

4 4 Opiskelijalle näkyvät muutokset Opintosuoritusote etusivulle pdf –muotoisena Ilmoittautumislokin katselu

5 5 Opiskelijalle näkyvät muutokset Rajauslain mukana tullutta: Suoritusaikatieto Tiedot valmistumissuunnitelmasta Tiedot peruutetusta opinto-oikeudesta

6 6 Opiskelijalle näkyvät muutokset Hopsiin tulleet muutokset Haluttaessa opiskelija saa ilmoituksen, jos hänen hopsinsa ei täytä minimilaajuutta. Opiskelija pystyy perumaan hopsinsa lähettämisen kommentoitavaksi tai hyväksyttäväksi niin kauan, kunnes hops-ohjaaja tai -hyväksyjä on avannut opiskelijan lähettämän hopsin. Opiskelija saa sähköpostiinsa viestin, kun ohjaaja tai hyväksyjä on lähettänyt hopsin opiskelijalle takaisin.

7 7 Opiskelijalle näkyvät muutokset Hopsiin tulleet muutokset Opiskelija voi korvata opintojakson jollain muulla, hopsiin kuulumattomalla suorituksella. Jos opiskelija korvaa jonkin opintojakson toisen opintojakson suorituksella, näkyy suoritus hopsissa.  Opintopisteet lasketaan hopsin kokonaislaajuuteen vasta kun virallinen hyväksiluku on tehty.

8 8 Opiskelijalle näkyvät muutokset Hopsiin tulleet muutokset Suoritukset päivittyvät hyväksyttyihin hopseihin hopsin avaamisen yhteydessä. Muita käyttöä helpottavia muutoksia, kuten Lisää opintojaksoja –painike muutettu selkeämmäksi linkkityyppiseksi toiminnoksi.

9 9 Hopsin muutokset Tutkintorakenteeseen tulleet muutokset Rakenteesta on poistettu yksi ylimääräinen hierarkiataso, jos ryhmittely ei sisällä useita vaihtoehtoisia sisältöjä. Ohjetekstien syöttömahdollisuus ryhmittelyille ja vaihtoehtoisille sisällöille. Sivuaineet tehdään nyt samoin kuin muut ryhmittelyt.

10 10 Hopsin muutokset Hops-ohjaajan ja -hyväksyjän näytöt Opiskelijan peruuttamasta hopsista tulee ilmoitus. Hopsin hyväksyjä-oikeuksilla näkee myös tarkastettavat hopsit. Pääsevät linkistä opiskelijan perus- ja opinto- oikeustietoihin sekä suoritustietoihin.

11 11 Hopsin muutokset Virkailijan näytöt Ilmoitus, jos julkaistavalla tutkintorakennepohjalla ei ole ohjaajaa tai hyväksyjää, vaikka sille on määritelty kommentointi tai hyväksyntä. Voidaan määritellä tutkintorakenteelle laajuus, sekä valita, ilmoitetaanko opiskelijalle jos hopsin laajuus ei täyty.

12 12 OpasOodin muutokset Opaslistaan vuosiluvut tulevat automaattisesti oppaan voimassaolovuosien mukaan Kielikenttien vaihtaminen ei hävitä kirjoitettua tekstiä.

13 WebOodiin tulleet muutokset versioon 2.813 Opetustapahtumien hallinta 1.Sähköpostin lähetys opiskelijoille WebOodin sähköpostilähetykseen lisätty liitetiedoston lähetysmahdollisuus ja poistettu epävarmasti toimiva “avaa selaimesi oletussähköpostissa” -linkki 2.Opetustapahtuman muokkaus Kaikilla näytöillä on opetustapahtuman status –järjestys valikkolistassa sama: Suunniteltu – Vahvistettu – Peruutettu - Pidetty 3.Opetustapahtuman opiskelijat Uusi status opetustapahtumaan ilmoittautuneille opiskelijoille. Uusi status : Peruutettu.

14 WebOodiin tulleet muutokset versioon 2.814 Kurssipalautejärjestelmä Lomakkeiden ja kysymysten luonti ja hallinta Käytettäessä englanninkielistä WebOodia näkyvät nyt myös valintalistojen selitteet englanniksi (ennen näkyivät suomeksi) Virheellisen vastaustyypin tallentuminen kysymykselle estetty. Tuplavastausten syntyminen estetty

15 WebOodiin tulleet muutokset versioon 2.815 Muut virkailijoille näkyvät muutokset Opiskelijan henkilötiedot (valikosta kohta Hae opiskelija) Näytölle lisätty Tieto poissaoloajasta, joka pidetää opinto-oikeuden voimassaoloaikaa. Tieto valmistumissuunnitelmasta Mahdollinen opinto-oikeuden peruutus tieto Muutettu “Muut opinto-oikeudet” –näyttöä siten, että  Voimassaoleville opinto-oikeuksille näytetään voimassaolevat opinto-oikeuden kohteet  Tulevaisuudessa alkaville opinto-oikeuksille näytetään opinto- oikeuden alkamispäivänä voimaantulevat opinto-oikeuden kohteet  Vanhentuneille opinto-oikeuksille näytetään opinto-oikeuden päättymispäivänä voimassaolevat opinto-oikeuden kohteet

16 WebOodiin tulleet muutokset versioon 2.816 Muut virkailijoille näkyvät muutokset Opiskelijan henkilötiedot (valikosta kohta Hae opiskelija) Muutettu tutkintosäännön päättelyä siten, että jos sitä ei löydy, tulkitaan opiskelija uuden tutkintosäännön mukaan opiskelevaksi opiskelijaksi. Opiskelijalle ja virkailijalle lisätty toiminnallisuus, jolla he voivat katsoa kurssi-ilmoittautumishistoriatietoja.

17 WinOodiin tulleet muutokset versioon 2.817 WinOodi-muutokset

18 WinOodiin tulleet muutokset versioon 2.818 Opiskelija ja opettaja Useisiin näyttöihin korjattu Opiskelijanumerokenttään syötetyn hetun jälkeen käynnistetty haku toimii jälleen Lukukausi-ilmoittautuminen Puuttuvasta ensisijaisesta osoitteesta tulee aina ilmoitus Rajauslain piirissä olevien opiskelijoiden opinto- oikeuksien kestoon vaikuttavat muutokset toteutettu.

19 WinOodiin tulleet muutokset versioon 2.819 Opiskelija ja opettaja Opinto-oikeuden käsittely Päällekkäisten ensisijaisten opinto-oikeuksien syntyminen estetty Jos opiskelijan opinto-oikeuteen liittyy etappitietoja, ei opinto-oikeuden poistaminen ole mahdollista

20 WinOodiin tulleet muutokset versioon 2.820 Opiskelija ja opettaja Uuden opiskelijan tietojen käsittely Päällekkäisten ensisijaisten opinto-oikeuksien syntyminen estetty Jos opiskelijalla ei yhtään opinto-oikeutta, yo- jäsenyydelle tulee automaattisesti arvoksi ”Ei”

21 WinOodiin tulleet muutokset versioon 2.821 Raportit Opintosuoritusote (hier.) organisaation mukaan ryhmitelty Raportille tulostuvat tutkinnot lajitellaan ensisijaisesti tapahtumapäivämäärän mukaan, toissijaisesti tutkinnon tunnisteen mukaan. Jos opiskelijalta puuttuu tutkintoasetus, tutkintaan ensisijainen opinto-oikeus. Jos se on päättynyt ennen 1.8.2008, tulostetaan raportille sekä ov:t että op:t. Jos se on päättynyt 1.8.2008 jälkeen, laajuudet tulostetaan op:ssä. Peruutuspäivä ja peruutuksen syy tulostetaan allekkain opinto-oikeustietojen loppuun

22 WinOodiin tulleet muutokset versioon 2.822 Raportit Läsnäolotodistus Peruutuspäivä ja peruutuksen syy tulostetaan allekkain opinto-oikeustietojen loppuun Henkilörekisteriote Opinto-oikeuden peruutuksen syy –koodiston selite tulostetaan nykyisen vapaamuotoisen peruutuksen syy-kentän lisäksi sen yläpuolelle.

23 WinOodiin tulleet muutokset versioon 2.823 Raportit Opiskelijaluettelo2 Exceliin Raportille lisätty 3 uutta rajaustekijää ”Tulostetaanko opinto-oikeuden pidennys ja voimassaolotiedot” Opinto-oikeuden kattavuus Opinto-oikeuden asema Raportille lisätty lisäksi opinto-oikeustietoja Muutettu raportilla käytettävien opinto-oikeus hakukohteiden maksimimäärä kolmesta kuuteen.

24 WinOodiin tulleet muutokset versioon 2.824 Raportit Opetustapahtuman osallistujien lukumäärät Raportille lisätty 5 uutta rajaustekijää ”Tulostetaanko ilmoittautumisaika” ”Tulostetaanko sali” ”Tulostetaanko vain ne opetustapahtumat joihin on osallistujia” ”Opetustapahtuma” ”Opintokohde” Opetustapahtuman ja opintokohteen toimintaa yhdessä muutettu

25 WinOodiin tulleet muutokset versioon 2.825 Raportit Osallistujalista Muutettu sivunumerointia ja sivujen kokonaismäärää siten, että sivunumerointi alkamaa aina alusta opetustapahtuman vaihtuessa Tenttikuoriraportti Muutoksia opetustapahtumien lajitteluun


Lataa ppt "Oodin uuden version 2.8:n muutokset 11.3.2009 Katja Arstio ja Terhi Eskelinen / Opiskelijarekisteri."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google