Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA"— Esityksen transkriptio:

1 ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA

2 TAUSTAKSI Opetan kemiaa ja terveystietoa Kotkan Keskuskoulussa toista vuotta Pidän työssäni lähtökohtana sitä, että kemia kuuluu kaikkien arkielämään Mielestäni kemian ilmiöitä voi hyvin oppia turvallisesti ja kotikemikaaleja käyttäen. Ajattelen myös, että kemia ja terveys liittyvät keskeisesti toisiinsa, mutta mitä mieltä olivat oppilaat…

3 ”KEMIASSA PITÄÄ JOSKUS KÄYTTÄÄ VAARALLISIA AINEITA, ETTÄ VOI OPPIA KEMIAA KUNNOLLA”
”Ei välttämättä, mutta vaarallisia aineita käyttämällä oppii huolellisuutta.” ”Niin oppii paremmin. Mutta pitää muistaa työturvallisuus.” ”Ei tarvitse, punakaalimehulla pärjää!”

4 ”KEMIASSA KÄSITELLÄÄN TERVEYTEEN LIITTYVIÄ ASIOITA”
”Joo, aina kerrotaan, että jos tätä roisku iholle, niin mitä käy.” ”Kyllä, esim. me ollaan keskusteltu alkoholiin liittyvistä riskeistä.” ”Totta, koska ollaan käsitelty esim. energiaravintoaineita, jotka liittyy aika oleellisesti terveyteen.”

5 MITÄ OPPILAILLE ON JÄÄNYT MIELEEN KEMIASTA PERUSKOULUN JÄLKEEN
48 % mielestä kemian tunneilla käsitellään yleensä arkielämän asioita, muut eivät osaa sanoa. 60 % vastanneista ajattelee, että kemian tunneista on heille varmasti hyötyä elämässään, muut eivät osaa sanoa. 64 % mielestä kemiaa oppii parhaiten itse tekemällä ja kokeilemalla, 28 % ei osaa sanoa ja 8 % oppii kemiaa parhaiten jotenkin muuten kuin kokeellisesti.

6 KOKEELLISUUTTA JA ARKIELÄMÄÄ Mielenkiintoisimman kemian työn tittelistä kilpaili kyselyssä vain kaksi työtä, vaikka kysymys oli täysin avoin: SAIPPUA ”Sai jotain konkreettista aikaiseksi” ”Pystyi vaikuttamaan lopputulokseen kun sai valita värin ja tuoksun” ”Siinä oli jotaa järkee” SALMIAKKI ”Sai nähdä mistä karkki muodostuu” ”Oli kivaa vaikkei omaa salmiakkia saanutkaan maistaa” ”Sai kokeilla uusia tekniikoita” ”Siinä oli 100 % selvää mitä ollaan valmistamassa”

7 KOKEELLISUUTTA JA ARKIELÄMÄÄ
Parhaiten oppilaiden mieleen jäivät ne työt, jossa lähtöaineina tai tuotteina oli entuudestaan tuttuja aineita. Kemian töissä käytettyinä reagensseina oppilaat luettelivat keskimäärin 5 sellaista ainetta joita he löytävät kodistaan (sokeri, limsa, maito, hedelmät…) ja keskimäärin 3 sellaista ainetta, joita ei ole kotona (HCl, NaOH ja CuSO4).

8 …ja lopuksi, mihin kysymykseen 48 % on vastannut KYLLÄ!
”Voisin kuvitella työskenteleväni kemian opettajana” 48% !


Lataa ppt "ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google