Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Hehkulamput Juujärvi, Keränen, Kivirinta 3.9.2014.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Hehkulamput Juujärvi, Keränen, Kivirinta 3.9.2014."— Esityksen transkriptio:

1 Hehkulamput Juujärvi, Keränen, Kivirinta http://www.route40.net/images/others/ca-livermore-light-bulb.jpg 3.9.2014

2 Valmistajia Airam GE Osram Philips Valmistajat yleensä kiinalaisia, myynti eri brändeillä.

3 Merkinnät / tekniset tiedot Lampun merkinnät Käyttöjännite 240V Teho 25W Kanta E14 Mitat 11 11 Valmistusajankohta, vuosi 11, kk 11???

4 Mihin toiminta perustuu Hehkulamppu on sähkölaite, joka tuottaa valoa sähkövirrasta hehkulangan avulla. Vain noin 5% saadaan valoksi, loput 95% muuttuu lämmöksi. Hehkulamppu koostuu ilmatiiviistä, yleisimmin päärynänmuotoisesta, lasisesta kuvusta Sulkee sisäänsä hehkulangan sekä johtimet, joiden väliin hehkulanka on ripustettu päistään. Kupu voi olla tyhjiöity, kuten varhaisissa lampuissa, tai se on täytetty inertillä kaasulla tai kaasuseoksella, tavallisimmin typen ja argonin seoksella. Hehkulanka on volframia. Lampussa on tavallisimmin metallinen, messingistä tai alumiinista valmistettu kanta. Yleisin kantatyyppi on niin sanottu Edison-kanta, joka on ruuvimainen kierrekanta. Kierrekannassa lampun johtimista toinen on yhdistetty kannan kierteeseen ja toinen sen kärjessä sijaitsevaan kontaktinastaan. http://fi.wikipedia.org/wiki/Hehkulamppu

5 Ominaisuuksia Hyvin valmistettu hehkulamppu kestää yli 100 vuotta käytössä. http://www.centennialbulb.org/ Ei tarvitse kuristimia tai sytyttimiä.


Lataa ppt "Hehkulamput Juujärvi, Keränen, Kivirinta 3.9.2014."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google