Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

ATEENA.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "ATEENA."— Esityksen transkriptio:

1 ATEENA

2 37°58′N, 23°43′E

3 Ateena on Kreikan pääkaupunki ja samalla koko maan suurin kaupunki.
Ateena sijaitsee Attikan niemimaalla, Manner Kreikassa Ateenassa vallitsee subtrooppinen ilmasto, eli siellä kesät ovat kuumia ja kuivia ja talvet kosteita(välillä jopa lumisia.) Ateenan kasvillisuus on pääosin nahkealehtistä välimerenkasvillisuutta ja hyvin monipuolista, mutta se on herkästi altis metsäpaloille kuivuuden takia. Ateena kuuluu (etelä-) Eurooppalaiseen kulttuuripiiriin.

4 NÄHTÄVYYKSIÄ: Erekhtheion
Akropolis eli tunnetuin kreikan linnavuorista The Panathenaic Stadium dionysoksen teatteri Olympia stadion

5 VETOVOIMATEKIJÄT JA TURISMIN ONGELMAT
-Kreikan talous keskittyy turismiin vähäiset vientitulot -Rannikoilla ympäristöongelmia -Ateenan runsas liikenne luo epäpuhtauksia -Ulkomaalaisvastainen Kultainen aamunkoitto – puolueen uusnatsit ovat turismille pelote. + merkittävä historia Mykeneläinen korkeakulttuuri, antiikin loisto ja muinaisjumalat houkuttelevat. +Ateenasta löytyy myös rantoja ja perinteistä ruokakulttuuria + lämmin ilmasto(kesä-syksy kaudella).

6 KESTÄVÄ MATKAILU Vertailee ympäristöystävällisimmän matkan järjestäjän lentokoneyhtiöistä Hotellia valitessa suosii esim. paikallisia majoituksia tai aurinkoenergialla energiansa hankkivia hotelleja. käyttää julkista liikennettä taksien ja vuokra- autojen sijaan

7 uin+varustautuneita+uusnatseja+Ateenassa Tekijät oli Suvi ja Essi.


Lataa ppt "ATEENA."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google