Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kappale 8: Onnea uuteen kotiin!

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kappale 8: Onnea uuteen kotiin!"— Esityksen transkriptio:

1 Kappale 8: Onnea uuteen kotiin!
Kysy kysymys parilta, vastaus on tekstissä! Milloin Hannan ja Pedron ystävät tulevat kylään? Mitä Hanna ja Pedro tekevät päivällä? Mitä Pedro leipoo? Mitä Olga ja Veijo tuovat? Mitä he juovat? Mihin Hannan opiskelukaverit lähtevät?

2 Valitse 1 juhla ja kerro parille… Tänään illalla on _________________ __________________. MIKÄ? MISSÄ? Päivällä minä _________________________________________ _________________________________________. MITÄ? Vieraat saapuvat __________________. MILLOIN? Ensin me ______________________________________. Sitten me __________________________________________ ______________________________________.

3 Puhu parin kanssa. Pidätkö sinä Leonardo DiCapriosta
Puhu parin kanssa! Pidätkö sinä Leonardo DiCapriosta? - Joo, minä pidän hänestä paljon! Minusta hän on hyvä näyttelijä ja tosi komea! Pidätkö sinä jäätelöstä? - Ei, minä en pidä jäätelöstä. Minusta jäätelö on liian kylmää ja makeaa. Pidätkö sinä Suomesta? Pidätkö sinä Aalto-yliopistosta? Pidätkö sinä suomalaisesta ruoasta? Pidätkö sinä suklaasta?

4 pitää + -sta Minä pidän sinusta
pitää + -sta Minä pidän sinusta! tykätä + -sta / infinitiivi Minä tykkään teistä! Minä tykkään laulaa ja tanssia! Mitä sinä tykkäät tehdä viikonloppuna?

5 Mikä on nominatiivi? Otaniemessä on paljon opiskelijoita, opettajia ja professoreja. opiskelija opettaja professori Otaniemessä on myös paljon taloja, asuntoja ja bussipysäkkejä. talo asunto bussipysäkki Otaniemessä on vähän kauppoja, puistoja ja naisia. kauppa puisto nainen

6 MILLOIN PARTITIIVIN MONIKKO? verbi + P
Opiskelen suomea. Opiskelen kieliä. Rakastan suomalaista naista. Rakastan suomalaisia naisia. Minulla ei ole… + P Huoneessa ei ole… + P Hänellä ei ole koiraa. Hänellä ei ole lapsia. Pöydällä ei ole kelloa. Pöydällä ei ole kukkia.

7 vähän paljon vähän sokeria vähän ihmisiä paljon riisiä paljon tyttöjä ainesana lauseen lopussa Syön leipää. Syön mansikoita. Kupissa on kahvia. Lautasella on viinirypäleitä. ainesana + on + adjektiivi Tee on kuumaa. Lihapullat ovat herkullisia.


Lataa ppt "Kappale 8: Onnea uuteen kotiin!"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google