Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Aina kannattaa yrittää

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Aina kannattaa yrittää"— Esityksen transkriptio:

1 Aina kannattaa yrittää
Päivitetty

2 Mitä yrittäminen on? Yrittäjyys on ajattelu- ja toimintatapa sekä tapa suhtautua työntekoon. Yrittäjyyttä tarvitaan työskenneltäessä omassa yrityksessä, mutta myös työntekijänä toisen palveluksessa. Yrittäjä hankkii toimeentulonsa yritystoiminnalla ja useimmiten työskentelee omassa yrityksessään. Yrittäminen on mielenkiintoinen vaihtoehto hankkia toimeentulo. Useissa ammateissa työ tehdään yrittäjänä. Yrittäjyys on ajattelu- ja toimintatapa sekä tapa suhtautua työntekoon. Yrittäjyyttä tarvitaan työskenneltäessä omassa yrityksessä, mutta myös työntekijänä toisen palveluksessa. Yrittäjä hankkii toimeentulonsa yritystoiminnalla ja useimmiten työskentelee omassa yrityksessään. Yritys tuottaa tavaroita ja palveluja, joita käyttävät kuluttajat, toiset yritykset sekä julkisyhteisöt (kunnat, seurakunnat, valtion laitokset). Yrittäminen on mielenkiintoinen vaihtoehto hankkia toimeentulo. Useissa ammateissa työ tehdään yrittäjänä. Yrittämiseen liittyy usein mahdollisuus itsensä toteuttamiseen mahdollisuus menestyä taloudellisesti taloudellisen riskin ottaminen työskentely laajassa toimijaverkossa itsenäinen päätöksenteko vastuu.

3 Mitä yrittäminen on? Yrittämiseen liittyy usein
mahdollisuus menestyä taloudellisesti taloudellisen riskin ottaminen työskentely laajassa toimijaverkossa itsenäinen päätöksenteko vastuu mahdollisuus toteuttaa itseään. Mitä muuta yrittämiseen liittyy?

4 Millaisia valmiuksia yrittämisessä tarvitaan? 1/2
Yrittämisessä tarvitaan samoja valmiuksia kuin työelämässä, opiskelussa tai vaikkapa harrastuksissa. ahkeruus oma-aloitteisuus palvelualttius sosiaaliset taidot joustavuus itseluottamus halua kehittyä luovuus tavoitteellisuus uskaliaisuus kyky tehdä valintoja neuvokkuus kyky vaikuttaa perustiedot yrittämisestä

5 Millaisia valmiuksia yrittämisessä tarvitaan? 2/2
Menestyvällä yrittäjällä on myös hyvä ammattitaito halu itsenäiseen työskentelyyn halu ottaa vastuuta ja riskejä kyky tehdä tuloksellista työtä kyky hakeutua hyödyllisiin verkostosuhteisiin perheen tuki. Mitä muita valmiuksia yrittämisessä tarvitaan?

6 Yrittäminen lähtee halusta
Yritystoiminnan aloittamiseen tarvitaan halu yrittää hyvä yritysidea hyvä ammattitaito kokemuksia työelämästä tietoja ja taitoja yrittämisestä riittävästi alkupääomaa. Mitä muuta tarvitaan yritystoiminnan aloittamiseksi?

7 Mikä yrittämisessä kiinnostaa?
Yrittäjiltä kysyttiin, mitkä seikat vaikuttivat yrittäjäksi lähtemiseen. oman itsensä herra itsensä toteuttaminen halu menestyä mahdollisuus tehdä tulosta vaikutusvalta ja arvostus suvun perinteet Mitkä muut asiat yrittämisessä voivat kiinnostaa?

8 Miten yrittäjäksi tullaan?
Syyt ryhtyä yrittäjäksi vaihtelevat paljon. Syitä on monia, ja ne liittyvät toisiinsa. Mitä voisivat olla muut syyt ryhtyä yrittäjäksi? hyvä liikeidea perheen yritystoiminnan jatkaminen harrastuksessa saavutettu osaaminen hyvä osaaminen jossakin asiassa mahdollisuus hankkia toimeentulo tilaisuus, sattuma tai tarjous toisen yrittäjän esimerkki.

9 Miten yrittäjätaitoja voi oppia?
ammatillisen tai muun koulutuksen yhteydessä suorittamalla yrittäjä- tutkinnon yrittäjäkursseilla itseopiskellen työssäoppien toisilta yrittäjiltä omia kokemuksia hankkimalla Millä muilla tavoilla yrittämisen taitoja voi oppia?

10 Nuorten ammatinvalinnan perusteet
Yhdeksäsluokkalaisilta kysyttiin heidän perusteitaan omalle ammatinvalinnalleen. Mitkä asiat vaikuttavat sinun ammatinvalintaasi? Seuraavat viisi tekijää nousivat korkeimmalle: ammatin sisällöllinen kiinnostavuus mahdollisuus itsensä toteuttamiseen työstä saatava palkka ammatin hyvä imago nopea tie ammattiin ja työelämään.

11 Kolme neljästä pärjäisi mielestään yrittäjänä.
Nuoret ja yrittäjyys Suomalaiset nuoret ja alle 35-vuotiaat suhtautuvat yrittäjyyteen myönteisesti. Lähes puolet nuorista pitää yrittäjyyttä houkuttelevana ura- ja ammattivaihtoehtona. Kolme neljästä pärjäisi mielestään yrittäjänä. Joka kolmas nuori on harkinnut yrittäjäksi ryhtymistä. Mitä pitäisi tehdä, että yhä useampi nuori ryhtyisi yrittäjäksi?

12 Yrittäjyys yhteiskunnassa
Nykyisellään noin joka kymmenes työelämässä mukana oleva ryhtyy yrittäjäksi. Nyky-yhteiskunnassa on runsaasti mahdollisuuksia yrittämiseen. Yrittäminen on varteenotettava ammatti- ja uravaihtoehto.

13 Yrittämiseen liittyviä käsitteitä

14 Käsitteitä Liikeidea: yrityksen perusajatus
Vastaa kysymyksiin mitä, kenelle, miten ja millä imagolla. Liiketoimintasuunnitelma: liikeidea käytäntöön Sisältää esim. yritysmuodon valinnan, talouden ja markkinoinnin suunnittelun, tuotteiden, palveluiden, tuotannon sekä henkilöstösuunnittelun. Yrityksen sidosryhmät: yhteistyössä Yrityksen toiminnassa mukana olevia sidosryhmiä ovat esim. asiakkaat, työntekijät, tavarantoimittajat, viranomaiset, rahoittajat ja vakuutusyhtiöt.

15 Yritysmuodot: henkilöyhtiöt
Yksityinen elinkeinonharjoittaja (toiminimi, tmi) Sopii yritysmuodoksi yrittäjälle, joka haluaa tehdä pienimuotoista yritystoimintaa. Harjoittaa itsenäistä yritystoimintaa yksin tai yhdessä perheenjäsenten kanssa. Yrittäjä vastaa henkilökohtaisella omaisuudellaan yrityksen veloista.

16 Yritysmuodot: henkilöyhtiöt
Avoin yhtiö (Ay) Usean yrittäjän yhteenliittymä. He ovat toistensa yhtiökumppaneita. Yhtiömiehet vastaavat henkilökohtaisella omaisuudellaan kaikista yhtiön velvoitteista.

17 Yritysmuodot: henkilöyhtiöt
Kommandiittiyhtiö (Ky) Toimii muuten samoin kuin avoin yhtiö, mutta siinä on ainakin yksi nk. äänetön yhtiömies, joka vastaa yhtiön velvoitteista vain yhtiöön sijoittamansa omaisuuspanoksen määrällä.

18 Yritysmuodot: pääomayhtiöt
Osakeyhtiö (Oy) Osakeyhtiön omistavat osakkaat, jotka sijoittavat rahaa yritykseen. Yksikin henkilö voi omistaa osakeyhtiön. Minimiosakepääoma yksityisessä osakeyhtiössä on euroa. Osakas ei vastaa yhtiön veloista. Osuuskunta Osuuskunnan muodostamiseen tarvitaan vähintään kolme henkilöä. Osuuskunta tukee jäsentensä taloudenpitoa ja elinkeinoa tuottamalla jäsenilleen palveluja. Jäsen ei vastaa henkilökohtaisesti osuuskunnan veloista.

19 Yrittäjät ja työvoima Suomessa 2014
Palkansaajat Yrittäjät* Maatalous 65 000 Julkisella Yksityisellä Tuntematon 10 000 Työlliset Työttömät Työvoima Lähde: Tilastokeskus, Yritysrekisteri * pl. yrittäjäperheenjäsenet ( henkilöä)

20 Yritysten määrä kokoluokittain 2013
Lähde: Tilastokeskus (ilman maa-, metsä- ja kalataloutta)

21 Yritysten henkilöstö 2013 Lähde: Tilastokeskus (ilman maa-, metsä- ja kalataloutta)

22 Yritysten liikevaihto 2013
Lähde: Tilastokeskus (ilman maa-, metsä- ja kalataloutta)

23 Jos saisi valita yrittäjyyden ja palkansaajauran välillä, prosenttia.
Lähde: Flash Eurobarometer 354, 2013

24 Yrittäjyyden puolesta puhuvat seikat
Lähde: Yritysilmapuntari 2011, Suomalaisen Työn Liitto

25 Suomen Yrittäjät

26 Suomen Yrittäjät Valtakunnallinen järjestö, johon kuluu n yritystä Suomen n yrityksestä (luvussa ei ole mukana maa-, metsä- ja kalatalousyrityksiä). Jokaisessa Suomen kunnassa on yrittäjäyhdistys, ja maakunnissa toimivat aluejärjestöt. Lisäksi Suomen Yrittäjiin kuuluu eri alojen toimialajärjestöjä, jotka edustavat eri ammattialojen yrittäjiä, esim. kuorma- ja taksiautoilijoita, kaupan yrityksiä, autokorjaamoja, maalausliikkeitä, partureita ja kampaamoja, kirjanpitotoimistoja ja teollisuutta. Yrittäjäjärjestön tavoitteena on luoda kannattavan yritystoiminnan edellytyksiä sekä tehdä yrittäminen helpommaksi ja halutummaksi Suomessa. Järjestön jäsenten käytössä ovat monipuoliset neuvonta- ja tiedotuspalvelut, jäsenedut ja koulutuspalvelut.

27 Miksi yrittäjäjärjestöön kannattaa kuulua?
Nuorelle yrittäjälle järjestöön kuuluminen antaa mahdollisuuden pysyä ajan tasalla yrittäjyyteen liittyvissä asioissa lisätä omaa yrittäjäosaamistaan tavata ja solmia yhteistyösuhteita muihin yrittäjiin saada hyvän vaikuttamismahdollisuuden. päästä osalliseksi monipuolisista jäseneduista

28 Nuorten jäsenyrittäjien ja opiskelijajäsenten verkosto alueilla ja valtakunnallisesti
Vertaistukea, viihtymistä ja valistumista yrittäjyyden alkutaipaleelle

29 Opiskelijajäsenyys Suomen Yrittäjien opiskelijajäsenyys tarjoaa käyttöösi palveluita ja etuja, joiden avulla teet yrittäjyysunelmastasi totta!

30 Näin se toimii Olet täysipäivinen opiskelija
Sinulla ei tarvitse olla vielä yritystä Hoidat liittymisen: nuoretyrittajat.fi Maksat jäsenyydestä 20 euroa vuodessa Saat mobiilijäsenkortin Sekä mahtavan starttipaketin!

31 Opiskelijajäsenen starttipaketti
Opiskelijaedut Yrittäjäkoulutukset 1Opiskelijaedut Verkostotapahtumat Yrittäjämediat

32 Opiskelijajäsenetuja

33 Lisätietoja yrittäjyydestä
Yritystoiminnan ABC > koulutus ja kehittäminen perustietoayrittajyys-opetuksesta yrittäjyyskatsaus


Lataa ppt "Aina kannattaa yrittää"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google