Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Työhyvinvointi työnantajan näkökulmasta A-klinikkasäätiön työsuojelun työkokous 9.4.2008 Hämeenlinna Kirsti Aalto.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Työhyvinvointi työnantajan näkökulmasta A-klinikkasäätiön työsuojelun työkokous 9.4.2008 Hämeenlinna Kirsti Aalto."— Esityksen transkriptio:

1 Työhyvinvointi työnantajan näkökulmasta A-klinikkasäätiön työsuojelun työkokous 9.4.2008 Hämeenlinna Kirsti Aalto

2 Työnantajan velvollisuus Työturvallisuuslaki velvoittaa työnantajaa tunnistamaan vaaratekijät ja toimimaan aktiivisesti silloin, kun työntekijän terveys on vaarantumassa. Esim. työn kuormittavuus tulee kartoittaa, mikäli se voi aiheuttaa uupumista. Työsuojelun yksi tehtävä on arvioida kuormittavuuden riskejä. Se on myös työnantajan etu, koska organisaation toimintakyky riippuu henkilöstön suorituskyvystä.

3 Työpaikan joukkuehenki Työhyvinvoinnin edistäminen on kokonaisvaltainen prosessi ja jokaisen työntekijän vastuulla. Se on myös yksi työsuojelun keskeisiä tavoitteita. Joukkuehenkeen kannattaa panostaa. Jokainen kaipaa kannustusta ja tunnetta siitä, että häneen luetetaan ja vastuuta jaetaan. Palautteen antaminen ja saaminen sekä arvostuksen kokeminen on tärkeää joukkuehengen kehittymiselle ja tavoitteiden pysymiselle kirkkaina mielessä.

4 Työilmapiiri Tärkeää on huomion kiinnittäminen perustehtävään ja hyvä, kannustava ja oikeudenmukainen johtaminen. Organisaation tavoitteista on jaettava tietoa Työntekijän on sallittava mahdollisuuksien mukaan itse valita, miten työnsä tekee. Perehdytys ja opastus ovat tärkeitä. Paineita vähentävät selkeä toimenkuva ja vastuualue, turvallisuuden tunne työn jatkuvuudesta ja selkeät sopimukset työajoista. Väkivallan uhka on vaaratekijä, joka tulisi minimoida.

5 Kenen on vastuu Esimiehellä on vastuu siitä, että jokaisella on sopiva määrä työtä. Vastuualueita muuttamalla voidaan liian raskasta työtaakkaa keventää. Jokainen on itse vastuussa jaksamisestaan. Liikunta, terveellinen ruoka, mielekäs vapaa-aika ja ystävien kanssa oleminen auttavat palautumaan. Työkaverin vastuulla on välittäminen. lähde: Pieni keltainen 2008 Ensiapua mielen kriiseihin, Mielenterveyden keskusliitto


Lataa ppt "Työhyvinvointi työnantajan näkökulmasta A-klinikkasäätiön työsuojelun työkokous 9.4.2008 Hämeenlinna Kirsti Aalto."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google