Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

TYÖPAIKKA HAKUSESSA Veijo Korhosen luennosta koonnut Soili Fabritius 2007, muokannut Tuija Juntunen 2010.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "TYÖPAIKKA HAKUSESSA Veijo Korhosen luennosta koonnut Soili Fabritius 2007, muokannut Tuija Juntunen 2010."— Esityksen transkriptio:

1 TYÖPAIKKA HAKUSESSA Veijo Korhosen luennosta koonnut Soili Fabritius 2007, muokannut Tuija Juntunen 2010

2 HUOMIOITAVAA: ”ASENNE ON TÄRKEÄMPI KUIN OSAAMINEN – uuden työntekijän osaamattomuuden voi korjata kouluttamalla, mutta asennetta on vaikeampi korjata tai muuttaa!” ”Monet työt opiskellaan nykyisin uudelleen muutaman vuoden välein, koska toimenkuva muuttuu – täydellisen osaamisen sijasta haetaan täydellistä asennetta!”  Rohkeasti hakemaan!

3 Yritys etsii hyvää tyyppiä
= motivoitunut = aktiivinen  miten osoitat hakemuksessa ja haastattelussa? “Passiivinen tyyppi on kuin saippua, joka luiskahtaa kädestä joka tilanteessa.”

4 Harjoittelupaikkahakemuksen keskeisimmät kohdat (1-3)
1) Opiskelu + opintojen eteneminen vuosikurssin tahdissa (ei pari vuotta jäljessä) + opiskelu ulkomailla + arvosanat  opiskelua arvostetaan! + opiskelijajärjestöissä toimiminen + aikaisemmat opinnot

5 Hakemuksen keskeisimmät kohdat (1-3)
2) Harrastukset (miten kulutat aikaasi?) + seuratoiminta, yhteistoiminnalliset harrastukset  et pelkää ihmisiä + järjestötoiminta  oman edun tavoittelu ei ole keskeisin ajatus + muut harrastukset, liikunta aktiivisuus + ammattiharrastukset + muut luottamustoimet (taloyhtiön hallitus tms.)

6 Hakemuksen keskeisimmät kohdat (1-3)
3) Työkokemus + alan työkokemus + muu työkokemus (= et ole liian nuuka, tartut työhön kuin työhön) + työharjoittelut + kopiovastaava + muut luottamustoimet (taloyhtiön hallitus tms.)

7 Harjoittelupaikan hakeminen
Paikkoja on enemmän kuin miltä näyttää, sillä ne ovat harvoin julkisessa haussa - lähetä sähköpostia, muista internethaut, soita, hakeudu haastatteluun - pidä verkostot ja suhteet kunnossa (sukulaiset, tuttavat, ystävät) - voit soittaa henkilöstö- tai osastopäällikölle, esimiehille, keskukseen - valitse kiinnostava paikka ja soita!

8 Hakuajat Kerro, ettet ole valmistumassa vaan haet kesätyötä ja harjoittelupaikkaa - Paikat JAETAAN jo MAALISKUUSSA, joten haku on kuumimmillaan vuodenvaihteessa!

9 Vinkkejä haastatteluun
Puhelimessa vai kasvokkain? - vastaa selkeästi (huom. myös automaattisi) - valmistaudu ennakkoon; missä yritys sijaitsee, millaista tuotetta tekevät, yleistietoa yrityksestä - pukeudu siististi, luonnollisesti - pidä hyvä ryhti, ”ei valuta penkissä” käytöstavat, lakki pois... Huomioi toiset, sillä haastattelijoiden on vakuututtava siitä, että muut työntekijät pystyvät työskentelemään kanssasi!

10 VALMISTAUDU HUOLELLISESTI!
Haastatteluun! Valmistaudu seuraaviin kysymyksiin: - Miksi valitsit tämän alan? - Tulevaisuuden tavoitteet? - Hyvät ja huonot puolesi? - Hyvä ja huono esimies? VALMISTAUDU HUOLELLISESTI!


Lataa ppt "TYÖPAIKKA HAKUSESSA Veijo Korhosen luennosta koonnut Soili Fabritius 2007, muokannut Tuija Juntunen 2010."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google