Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

RAPORTOINNIN PERUSTEITA Tekniikan viestintä/Soili Fabritius 2006.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "RAPORTOINNIN PERUSTEITA Tekniikan viestintä/Soili Fabritius 2006."— Esityksen transkriptio:

1

2 RAPORTOINNIN PERUSTEITA Tekniikan viestintä/Soili Fabritius 2006

3 RAPORTOINNIN TAVOITE Raportoinnin tarkoituksena voi olla –Dokumentointi –Tiedon välittäminen  tehostaa tiimityötä –Selonteko.  On mietittävä, kuka raporttia tarvitsee ja mihin sitä käytetään. Lukijan näkökulma? Myös insinööri- ja laboratorioalan opinnoissa sekä myöhemmissä työtehtävissä tärkeä työkalu!

4 RAPORTIN RAKENTAMINEN Sisältö –Järjestelmällinen selonteko –Tulokset, johtopäätökset ja arviot tärkeimpiä! Yleisrakenne 1.Johdanto; mitä oli tehtävä? Miksi? 2.Taustatieto; tarvittava teoria lyhyesti? 3.Havainto-osio; mitä ja miten tehtiin? Tulokset? 4.Päätelmäosio; mitä tuloksista voidaan päätellä? 5.Ehdotusosio; mitä on tehtävä?

5 RAPORTIN YLEISASU Kieli; tarkka, täsmällinen yleispuhekieli Tyyli; asiatyyli (slangi- ja murresanat karsittava, ammattitermit ”avattava”) Asetukset –Yrityksillä, jopa eri opettajilla omat käytänteensä –Yhteiset pohjat? OAMK:n tekniikan yksikön ont- pohja… Havainnollistaminen –Taulukot, kuvat, pylväiköt ja luettelot tehostavat ja tiivistävät –Käytettävä harkiten

6 OPINTORAPORTIN RAKENNE (esimerkki) 1 JOHDANTO; johdattelu aiheeseen & raportin tavoitteet (esim. esitellä opintoja ja pohtia omaa etenemistä) 2 OPINNOT OAMK:N TEKNIIKAN YKSIKÖSSÄ; yleiskuva insinööriopintojen rakenteesta objektiivisesti, voit painottaa valitsemaasi suuntautumisvaihtoehtoa 3 OMA TILANNE; mitä opintoja takana, mitä opintojaksoja menossa & mitä ne sisältävät, objektiivinen kuvaus tilanteestasi (4 OPPILAITOKSEN VIESTINTÄ; kuvaus ja arviointi) 5 POHDINTA; vasta nyt arviointia, henkilökohtaisia kommentteja opinnoista, opetuksesta ja opiskelusta! Päätelmät ja ehdotukset. LÄHTEET; opetussuunnitelma tms.


Lataa ppt "RAPORTOINNIN PERUSTEITA Tekniikan viestintä/Soili Fabritius 2006."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google