Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Japani avautuu ja uudistuu

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Japani avautuu ja uudistuu"— Esityksen transkriptio:

1 Japani avautuu ja uudistuu

2 Japani on sulkeutunut Kiinan tavoin Japani oli sulkeutunut valtio ei juurikaan vaikutteita ulkomailta. Hollantilaiset saivat käydä kauppaa vain yhdessä satamassa. Keisarin uskottiin olevan jumalallista alkuperää, ja hän oli yksinhallitsija. Ei sopinut puuttua arjen hallintoon, joten luovuttanut hallintoasiat Sogunille. Sogunin apuna olivat Daimiot eli lääninherrat. Samurait olivat alkujaan sotilaita, mutta rauhan aikana heistä oli tullut virkamiehiä. Talonnpojat, käsityöläiset ja kauppiaat maksoivat alimpina ryhminä veroa.

3 Matthew Perry saapuu Japaniin
Yhdysvallat halusi laajentaa vaikutusvaltaansa vieraille mantereille. Matthew Perry saapui Tokioon vuonna 1853, mukanaan kirje, jossa Japani vaadittiin avaamaan lisää satamia kaupankäynnille. Seuraavana vuonna Japani pakotettiin suuren laivaston voimin avaamaan satamia Yhdysvalloille ja eurooppalaisille. Japanissa kapinoitiin ulkomaalaisia vastaan, mutta lopulta kuitenkin keisari Mutsuhiton johdolla aloitettiin Japanin uudistaminen.

4 Mutsuhiton uudistukset
Hallinnon uudistaminen Yritysten tukeminen Teollistuminen Hallitsijan vallan lisääminen Uusien alueiden valloittaminen Armeijan ja laivaston uudistaminen Uusi koulujärjestelmä ja oppivelvollisuus Länsimaisten tapojen ihannointi


Lataa ppt "Japani avautuu ja uudistuu"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google