Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

30.10.2006 TN Puhetaito on hankittu taito Tämän päivän insinööri tarvitsee monenlaisia puhevalmiuksia. Tämän päivän insinööri tarvitsee monenlaisia puhevalmiuksia.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "30.10.2006 TN Puhetaito on hankittu taito Tämän päivän insinööri tarvitsee monenlaisia puhevalmiuksia. Tämän päivän insinööri tarvitsee monenlaisia puhevalmiuksia."— Esityksen transkriptio:

1 30.10.2006 TN Puhetaito on hankittu taito Tämän päivän insinööri tarvitsee monenlaisia puhevalmiuksia. Tämän päivän insinööri tarvitsee monenlaisia puhevalmiuksia. Tiimityöt => keskustelu- ja neuvottelutaidot. Tiimityöt => keskustelu- ja neuvottelutaidot. Erilaiset asiakasyhteydet. Erilaiset asiakasyhteydet. Uusia esiintymistilanteita tulee jatkuvasti. Uusia esiintymistilanteita tulee jatkuvasti.

2 30.10.2006 TN Puhuminen on opittua käyttäytymistä Taito puhua on synnynnäinen? Taito puhua on synnynnäinen? Esiintymisvalmius paranee vain harjoittelemalla. Esiintymisvalmius paranee vain harjoittelemalla. Jokaisesta esiintymisestä oppii jotain. Jokaisesta esiintymisestä oppii jotain. Hyvä opastus ennen puhetta => rakentava palaute puheen jälkeen. Hyvä opastus ennen puhetta => rakentava palaute puheen jälkeen.

3 30.10.2006 TN Mitä työelämän puhetilanteet vaativat? Ennen AMK:ta olette oppineet hyvän pohjan puhetaidoillenne. Ennen AMK:ta olette oppineet hyvän pohjan puhetaidoillenne. Se ei kuitenkaan riitä. Se ei kuitenkaan riitä. Tuleva insinööri tarvitsee oman ammattialansa erikoistunutta puhetaitoa. Tuleva insinööri tarvitsee oman ammattialansa erikoistunutta puhetaitoa. Sujuvasanaisuus, puhetekniikka, rohkeus, vakuuttava esiintyminen. Sujuvasanaisuus, puhetekniikka, rohkeus, vakuuttava esiintyminen. Harjoittelu auttaa. Harjoittelu auttaa. Työhaastattelut, palaverit, kokoukset, työyhteisön juhlatilaisuudet. Työhaastattelut, palaverit, kokoukset, työyhteisön juhlatilaisuudet.

4 30.10.2006 TN Insinöörin ammattitaito Insinöörin ammattitaito ymmärrettävä laajasti Insinöörin ammattitaito ymmärrettävä laajasti Tekninen ammattitaito Tekninen ammattitaito oman ammattialan osaaminen oman ammattialan osaaminen tietoa, taitoa, yksityiskohtien hallintaa tietoa, taitoa, yksityiskohtien hallintaa Sosiaalinen osaaminen Sosiaalinen osaaminen sisäiset ja ulkoiset asiakkaat sisäiset ja ulkoiset asiakkaat taito asettua asiakkaan asemaan taito asettua asiakkaan asemaan yhteistyökyky, vuorovaikutus- ja ryhmätyötaidot yhteistyökyky, vuorovaikutus- ja ryhmätyötaidot => VAATIVAT SUULLISIA VIESTINTÄTAITOJA! (Laine 2002 ja Kettunen 2006)

5 30.10.2006 TN Insinöörin puhetapa Vanhastaan sen on ajateltu olevan tiukka ja jyrkän asiallinen esiintymistapa. Vanhastaan sen on ajateltu olevan tiukka ja jyrkän asiallinen esiintymistapa. SYYNÄ TÖSKENTELY KOVIEN ASIOIDEN KANSSA! SYYNÄ TÖSKENTELY KOVIEN ASIOIDEN KANSSA! Tällainen on harhaluuloa. Tällainen on harhaluuloa. Niin insinöörinä kuin minä muuna ammattilaisena tahansa on menestynyt parhaiten hyvän puhetaidon omaava henkilö. Niin insinöörinä kuin minä muuna ammattilaisena tahansa on menestynyt parhaiten hyvän puhetaidon omaava henkilö. TAITO PUHUA IHMISILLE TILANTEEN MUKAAN! TAITO PUHUA IHMISILLE TILANTEEN MUKAAN!

6 30.10.2006 TN Tavoitteellinen viestintä Viestijällä on aina tavoite. Viestijällä on aina tavoite. Tällä kurssilla on käydään läpi tavallisimpia puhe-esitysten rakenteita. Tällä kurssilla on käydään läpi tavallisimpia puhe-esitysten rakenteita. Hyviksi koetut mallit on hyvä tietää. Hyviksi koetut mallit on hyvä tietää. Työelämässä voi joutua mitä erilaisimpiin puhetilanteisiin. Työelämässä voi joutua mitä erilaisimpiin puhetilanteisiin. Tietty samankaltaisuus löytyy useimmista puhetilanteista. Tietty samankaltaisuus löytyy useimmista puhetilanteista.


Lataa ppt "30.10.2006 TN Puhetaito on hankittu taito Tämän päivän insinööri tarvitsee monenlaisia puhevalmiuksia. Tämän päivän insinööri tarvitsee monenlaisia puhevalmiuksia."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google