Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

SÄHKÖVARAUS Sähkövaraus on aineen perusominaisuus, joka ilmenee voimavaikutuksina. Protonin ja elektronin varaukset kumoavat toistensa vaikutuksen ne.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "SÄHKÖVARAUS Sähkövaraus on aineen perusominaisuus, joka ilmenee voimavaikutuksina. Protonin ja elektronin varaukset kumoavat toistensa vaikutuksen ne."— Esityksen transkriptio:

1 SÄHKÖVARAUS Sähkövaraus on aineen perusominaisuus, joka ilmenee voimavaikutuksina. Protonin ja elektronin varaukset kumoavat toistensa vaikutuksen ne ovat siis jotenkin toistensa vastakohtia  annetaan varauksille nimet plus ja miinus… protoni (+) ja elektroni (-) Negatiivisesti varautuneessa kappaleessa on ylimäärin elektroneja ja positiivisesti varautuneessa kappaleessa on elektronien vajaus ( siis protoneja enemmän)

2 Atomilla ei ole sähkövarausta, miksi ?
Pienin erillinen sähkövaraus on e=1,602…x10-19 C (kvarkit Qu=+2/3e ja Qd= -1/3e ) Yksikkö [Q]=1C (coulombi) elektronille –e ja protonille ja positronille +e 1C = 6,242…x1018 e Kappaleen varaus Q= ±ne, n= alkeisvarausten lkm Kappaleen varausta voidaan muuttaa vain muuttamalla varauksellisten hiukkasten määräsuhteita.

3 Sähköinen influenssi Varautunut kappale aiheuttaa toisessa kappaleessa varausjakautuman.


Lataa ppt "SÄHKÖVARAUS Sähkövaraus on aineen perusominaisuus, joka ilmenee voimavaikutuksina. Protonin ja elektronin varaukset kumoavat toistensa vaikutuksen ne."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google