Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Monikielinen ja moniarvoinen Suomi. Laajat ja tiiviit kontaktit muihin kulttuureihin ennen nyt  jo vanhastaan Suomessa on ollut monia kieli- ja kulttuuriryhmiä.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Monikielinen ja moniarvoinen Suomi. Laajat ja tiiviit kontaktit muihin kulttuureihin ennen nyt  jo vanhastaan Suomessa on ollut monia kieli- ja kulttuuriryhmiä."— Esityksen transkriptio:

1 Monikielinen ja moniarvoinen Suomi

2 Laajat ja tiiviit kontaktit muihin kulttuureihin ennen nyt  jo vanhastaan Suomessa on ollut monia kieli- ja kulttuuriryhmiä  Lapin saamelaiset  rannikon suomenruotsalaiset  romanit  venäläiset  vieraskielisten määrän kasvu kiihtyi 1990-luvulla  suurien kaupunkien vähemmistökieliä mm.  somali, albania, vietnam, kiina  kaiken kaikkiaan Suomessa puhutaan n. 120 eri äidinkieltä  suomea äidinkielenään puhuu n. 90 % väestöstä

3 Monikulttuuristuva Suomi  Keskustelkaa ryhmissä Suomen monikulttuuristumisesta.  Mitä mahdollisuuksia ja myönteisiä vaikutuksia eri kulttuurien kohtaamisessa näette?  Mitä haasteita eri kulttuurit tuovat arkeen ja yhteiskunnalliseen päätöksentekoon?  Muuttuvatko koulu, tapakulttuuri, asuminen ja palvelut?


Lataa ppt "Monikielinen ja moniarvoinen Suomi. Laajat ja tiiviit kontaktit muihin kulttuureihin ennen nyt  jo vanhastaan Suomessa on ollut monia kieli- ja kulttuuriryhmiä."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google