Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Luku- ja tenttivihjeet 9 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Luku- ja tenttivihjeet 9 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos."— Esityksen transkriptio:

1 Luku- ja tenttivihjeet 9 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos

2 Luento 9, artikkelit Paras materiaali tähän osioon ovat OPS-perusteet, verkkomateriaalit ihmisoikeuksista (esim. Ihmisenä maailmassa, Ihmisoikeudet.net) jaIhmisenä maailmassaIhmisoikeudet.net luentodiat.

3 Luento 9 tenttikysymyksiä Kerro ihmisoikeuskasvatuksen roolista elämänkatsomustiedossa. Ihmisoikeuskasvatuksen rooli elämänkatsomustiedossa

4 Luento 10 tenttikysymyksiä Miksi ihmisoikeuskasvatuksella on niin keskeinen painoarvo elämänkatsomustiedossa? ET:n lähtökohtana on uskonnonvapaus perustavana ihmisoikeutena. Et liittyy myös ihmisoikeuksien tapaan valistuksen perinteeseen. Ihmisoikeudet ovat myös yksi ET:n tärkeimmistä sisältöalueista OPSeissa (vrt. teht. 2 teema Yhteisö ja ihmisoikeudet). ET:n neutraali luonne edellyttää perustavien arvojen hakemista Suomen valtion hyväksymistä yleisistä lähtökohdista YK:n ihmisoikeuksien julistus on yksi tällainen (kestävästä kehityksestä tulossa toinen). Ihmisoikeuksilla myös merkittävä rooli OPSin yleisessä arvoperustassa, joka ET.ssä merkittävä eettisten kannanottojen lähde. ET:n syntyä on vauhdittanut ihmisoikeusvalitus.


Lataa ppt "Luku- ja tenttivihjeet 9 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google