Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Pedagogisen toimikunnan 11. kokouksen muistio 22.1.2015.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Pedagogisen toimikunnan 11. kokouksen muistio 22.1.2015."— Esityksen transkriptio:

1 Pedagogisen toimikunnan 11. kokouksen muistio 22.1.2015

2  Toimikunnan kokouksessa vieraana yhteistyö pohdintaryhmästä Mervi Lumia sekä Eeva- Maija Kankkunen

3  Kunnan pienestä koosta huolimatta oppilaat eivät tunne kaikkia oman ikäluokkansa lapsia. Tämän koetaan tärkeäksi, että koulujen välillä tehdään paljon etenkin luokkakohtaista yhteistyötä.  Yhteistyön yläkoulun ja alakoulun oppilaiden on välillä tärkeää.

4  Jo olemassa olevat hyvät toimintatavat säilytetään (esimerkiksi kuudennella luokalla oleva tutustumispäivä ja ryhmäytys seitsemännen luokan alussa).  Luokkien välinen yhteistyö alkaisi jo ensimmäisellä luokalla ja jatkuisi kuudennelle luokalla saakka niin, että yhteistyö olisi aktiivisinta kuudennella.

5  Koululuokat voisivat tehdä yhteisiä retkiä ja maksaa yhdessä kouluille tulevia esityksiä, jolloin myös kustannukset mahdollisesti pienenisivät.  Tehtäisiin vuosikalenteri, jossa olisi jo lukuvuoden alussa merkittyinä kaikki ne päivät, jolloin on jotakin koulujen välistä yhteistä tekemistä.  Yhteiset teemapäivät ja työpajat ala- ja yläluokkien välillä  Kummioppilastoiminnan juurruttaminen ja jatkumo yläluokille asti

6  Alakoulujen ja yläkoulun oppilaskuntien hallitukset voisivat tehdä yhteistyötä.  TET-viikkojen hyödyntäminen sekä oppilaiden että opettajien tutustumisissa  Siirtyminen yläkoulun puolelle ei ehkä tuntuisi niin suurelta harppaukselta, kun koulu toimintatapoineen ja opettajineen olisi jo hieman tuttu. Opettajat voisivat myös tulla tutustumaan alakoulun oppitunteihin, jolloin he näkevät, millaista alakoulun oppitunneilla on.  Tärkeää on, että yhteistyö ei olisi vain yhtenäiskoulussa ylä- ja alakoulun välillä vaan kaikessa yhteistyössä olisi mukana myös Aseman koulu.

7  Suuret yhteiset linjat koulujen välillä olisi hyvä sopia, mutta toisaalta ei saa liikaa sitoa opettajia. Tämä sen vuoksi, että opettajalle pitää jättää valinnanvapaus toteuttaa opetustaan haluamallaan tavalla. Kaiken opetuksen taustalla on kuitenkin OPS, joka määrittää opetusta.  Aseman koululla ja tulevalla yhtenäiskoululla pitäisi olla yhtenäinen kasvatusote. Esimerkiksi kasvatus- ja arviointikeskustelut olisi hyvä määrätä koko kunnassa pakollisiksi.

8  Tärkeää on, että kaikilla luokka-asteilla alakoulun puolella olisi yhtenäiset kokeiden arvosanaperusteet. Tämä auttaisi sitä, että ei tulisi tilanteita, joissa toisessa koulussa samalla pistemäärällä saisi arvosanan 9 ja toisessa 8:n. Jos arvosana olisi samoilla pisteillä molemmissa koulussa sama, olisivat oppilaat tasa-arvoisessa asemassa.  Arvosanaperusteet voisivat olla yhtenäiset luokilla 3–4, 5–6 ja 7–9.

9  Miten paikallisuus voisi näkyä nykyistä enemmän opetuksessa. Tämän asian pohtiminen jäi vielä hieman lyhyeksi, mutta ajatuksena on, että oppilaat pääsisivät tutustumaan Urjalaan ja samassa koulut pääsisivät tekemään yhteistyötä.

10  Yhteistyön toivotaan alkavan jo ensi lukuvuonna  Yhteisiä retkiä, pajapäiviä, luokkarajat ylittävää yhteistyötä, kummitoiminta, yhteisiä tunteja, yhteistyö hyödyttää oikeasti oppilaita, pedanetin käyttö, oppilaat tekevät esim. eoppikirjaa. (esim. tehtävien lähettäminen kavereille)  Osallisuus (oppilaiden haastattelut)

11  42/45 perhettä koki yhteistyön tärkeäksi koulujen välillä  Yhteistyössä on voimaa  Koulukiusaamisen ehkäisy  Samanlaiset mahdollisuudet tehdä asioita, samankaltaiset oppimisympäristöt  Epämieluisia yhteistyömuotoja ovat kilpailut, olisiko niille vaihtoehtoja


Lataa ppt "Pedagogisen toimikunnan 11. kokouksen muistio 22.1.2015."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google