Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Viitearkkitehtuurin luonne, käyttötarpeet ja käyttäjät Pekka Linna, CSC.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Viitearkkitehtuurin luonne, käyttötarpeet ja käyttäjät Pekka Linna, CSC."— Esityksen transkriptio:

1 Viitearkkitehtuurin luonne, käyttötarpeet ja käyttäjät Pekka Linna, CSC

2 Mitä viitearkkitehtuuri kuvaa tai tarjoaa? kuvaako viitearkkitehtuuri tavan tehdä arkkitehtuuria, yhdessä sovitut asiat vai toteutusehdotuksen Tapa tehdä arkkitehtuuria eli metamalli Esittelee työkalun Yhdessä sovitut asiat eli standardi Tähtää yhteentoimivuuteen Toteutusehdotus eli keittokirja Auttaa pääsemään liikkelle

3 Ehdotus tuotetaan sivusto, joka esittelee toteutusehdotuksen osana tätä sivustoa esitellään yhdessä sovitut asiat yhdessä sovitut asiat muodostavat erillisen kokonaisuuden, johon voidaan viitata myös toisista sivustoista niiltä alueilta, joilta ei ole tehty yhteisiä sopimuksia viitataan tai esitellään muutama vaihtoehtoinen tapa ratkaista ao. asia (etenkin tietojärjestelmä- ja teknologia-arkkitehtuurin tasolla) tällä sivustolla viitataan sellaisiin paikkoihin, joista löytyy paikallisen arkkitehtuurityön kannalta relevantein ajankohtainen tieto (esim. säädöksissä viitataan OKM:n sivuille) wikiä käytetään niillä alueilla, missä ei ole tarvetta sopimuksiin, ei autoritatiivista lähdettä eikä täydellistä luetteloa, (esimerkiksi sidosryhmät)

4 Kysymyksiä Tarvitaanko viitearkkitehtuuriin joistain asioista opastusta? Mikäli tarvitaan opastusta, olisiko hyvä olla viittaukset opastukseen mutta ei opastusta? Tarvitaanko suosituksia? Riittäisikö sen sijaan se, että joistain asioista on sopimus ja joistain on esimerkkejä?


Lataa ppt "Viitearkkitehtuurin luonne, käyttötarpeet ja käyttäjät Pekka Linna, CSC."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google