Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?"— Esityksen transkriptio:

1 laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?

2 OHJAUSPROSESSI… Mistä lähteä liikkeelle? Mitä tulisi huomioida ennen työssäoppimisen alkua? Kuka tämän hoitaa

3 …OHJAUSPROSESSI… Työssäoppimispaikalle Alkuohjaus Perehdytys ja perehtyminen Motivointiakannustusta Motivointia, kannustusta!

4 …OHJAUSPROSESSI… Arviointi- ja palautekeskustelu Ammattiosaamisen näyttöjen arviointi

5 Roolit prosessikaaviossa - Opiskelijan ohjauksen malli: YSAO

6 Ohjauksen prosessi LAVA-LATU-LAKI-mallissa (TTS)

7 KUULUMISIA KENTÄLTÄ… OPISKELIJOIDEN AJATUKSIA LAAJENNETUSTA TYÖSSÄOPPIMISESTA  positiivinen näkemys: hyvä menetelmä  Oppivat hyvin ja pitivät (monipuolisista) tehtävistä. Saaneet tehdä enemmän kuin koulussa.  Hyvä juttu, jota pitää jatkaa. Pitäisi tiedottaa enemmän.  Työpaikalla ohjaaminen ei ole ollut ainoastaan yksittäisen henkilön varassa, vaan useampi työntekijä on osallistunut ohjaamiseen  On saanut neuvoja asioiden toteuttamisessa, vastauksia runsaisiin kysymyksiin ja perusteluja siihen miksi kannattaa tehdä näin eikä noin

8 …KUULUMISIA KENTÄLTÄ  ”Kun tietää tosissaan mitä tekee ja sitä tekee tarpeeksi usein niin kyllähän asiat pikkuhiljaa jää mieleen, eikä tarvitse enää kysellä. Ja saa samalla myös itseluottamusta!”  Esim. lukion tai toisen ammatillisen tutkinnon suorittaneilla ilman laajennettua työssäoppimista olisi "reikäinen / hyppytunti”-lukujärjestys  mahdollisuus valmistua nopeammin  lisää työllistymisen mahdollisuutta -> työssäoppimisjakson ansiosta on syntynyt työsuhde  alkuopastukseen kaivataan lisää tietoa, erityisesti kun opiskelija menee räätälöidysti eikä muun ryhmän kanssa samaan aikaan  opiskelijoille oli merkitty poissaoloja oppilaitoksesta -> tiedonkulun ongelmia

9 Loppupäätelmiä  Alkuohjauksen merkitys on erittäin tärkeä!  Ohjausta tarvitaan aina, kun opiskelijan elämään, oppimiseen yms tulee jokin muutos.  Määrä ei korvaa laatua.  Jos alkuohjaus ontuu ja pelisäännöt jäävät epäselviksi, ohjausta tarvitaan työssäoppimisen edetessä moninkertaisesti.  Ohjaaminen ei ole yhden ihmisen tehtävä.


Lataa ppt "Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google