Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

MOTIVAATIO.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "MOTIVAATIO."— Esityksen transkriptio:

1 MOTIVAATIO

2  Motivaatio on voima, joka vie eteenpäin.
Motivaatio ei ole persoonallisuuden piirre tai pysyvä ominaisuus.  Omaa motivaatiota voi ja täytyy kehittää ja ylläpitää. Motivaatiota ei voi ammentaa ulkoapäin, vaan se kehittyy tai sitä on kehitettävä itsessään.  Täysin kadonneenkin motivaation voi löytää. Itsensä sparraamista, asioista kiinnostumista ja oman mielenkiinnon ylläpitoa on mahdollista oppia.

3 . Motivaation ylläpitäminen tai sen etsiminen vaatii
 Motivaation ylläpitäminen tai sen etsiminen vaatii työtä ja usein myös ulkopuolista apua ja tukea. On varsin tyypillistä, että opiskelumotivaatio vaihtelee lukion aikana.  Jos huomaat opiskelumotivaatiosi olevan kateissa, tartu asiaan mahdollisimman pian ja pyydä apua opettajilta, opolta, terveydenhoitajalta tai psykologilta.

4 Motivaatiota voi kasvattaa itse esimerkiksi:
 Pohtimalla opiskelun tarkoitusta: ”Miksi opiskelen?”, ”Mihin pyrin?” - Kuvittele päähäsi valkolakki tai itsesi unelma-ammatissasi.  Kehittämällä myönteistä asennetta opiskeluun ja oppimiseen. - Palkitse itseäsi. Läksyjen jälkeen voit rauhassa katsoa hyvän elokuvan tai tavata kavereita. - Tunnista omat vahvuutesi ja piirteet, joissa on kehittämisen varaa. - Nauti pienistäkin myönteisistä opiskelukokemuksista. - Opettele sietämään arkea; opiskelu on joskus tylsää ja vaikeaa, ja tulokset eivät näy heti.

5  Asettamalla tavoitteita.
- Haasta itsensä sopivasti. - Aseta realistisia tavoitteita. - Jaa tavoitteet pienemmiksi etapeiksi: ”Teen tänään läksyt.” - Sitoudu tavoitteisiin. - Ota vastuu omasta toiminnastasi ja sen tuloksista.


Lataa ppt "MOTIVAATIO."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google