Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

PITOISUUS Pitoisuus kertoo kuinka paljon jotain ainetta on seoksessa. Pitoisuus voidaan esittää monella eri tavalla. MASSAPROSENTTI kertoo kuinka monta.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "PITOISUUS Pitoisuus kertoo kuinka paljon jotain ainetta on seoksessa. Pitoisuus voidaan esittää monella eri tavalla. MASSAPROSENTTI kertoo kuinka monta."— Esityksen transkriptio:

1 PITOISUUS Pitoisuus kertoo kuinka paljon jotain ainetta on seoksessa. Pitoisuus voidaan esittää monella eri tavalla. MASSAPROSENTTI kertoo kuinka monta prosenttia aineen massa on koko seoksen massasta. Esim. 100g:aa 10%:sta NaOH liuosta sisältää 10g NaOH ja 90g vettä.

2 2. TILAVUUSPROSENTTI kertoo kuinka monta prosenttia seoksen tilavuudesta on tiettyä ainetta. (käytetään nesteille) Esim. Jos oluen alkoholipitoisuus on 4,5%, niin yhdessä litrassa olutta on 0,045l = 45ml alkoholia . 3. KARAATI tarkoittaa yhtä kahdes-kymmenesneljäsosaa. (käytetään seosmetalleille) Esim. 18 karaatin kulta sisältää 18/24 osaa puhdasta kultaa.

3 PROMILLE kertoo kuinka monta tuhannes-osaa ainetta on seoksessa .
Esim. Jos veren alkoholipitoisuus on 1promille, niin 7litrassa verta on yksi tuhannesosa ( 7ml) alkoholia. 5. PPM kertoo kuinka monta miljoonasosaa ainetta on seoksessa. Esim. Jos 4,0 kg:n hauessa on 1,2 ppm elohopeaa, niin sitä on silloin ??? (1,2/ ) x 4,0kg = 4,8 x 10-6kg =…

4 KONSENTRAATIO (c) kertoo kuinka monta moolia ainetta on liuenneena yhdessä litrassa liuosta.
Laskukaava c =n/V c= konsentraatio n= ainemäärä mooleina V= liuoksen tilavuus litroina Konsentraation yksikkö on 1mol / l

5 Esim. Mikä on ruokasuolaliuoksen konsentraatio, jos puoleen litraan vettä on liuotettu 0,2 mol ruokasuolaa? c = 0,2mol / 0,5l = 0,4 mol/l


Lataa ppt "PITOISUUS Pitoisuus kertoo kuinka paljon jotain ainetta on seoksessa. Pitoisuus voidaan esittää monella eri tavalla. MASSAPROSENTTI kertoo kuinka monta."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google