Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Https://www.youtube.com/watch?v=kbFGwp3yWoI.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Https://www.youtube.com/watch?v=kbFGwp3yWoI."— Esityksen transkriptio:

1

2 Mikä ihmeen PAM? PAM, eli Palvelualojen ammattiliitto on yksityisillä palvelualoilla työskentelevien ja opiskelevien liitto  PAMilaisia on jo yhteensä yli PAMin alat: Kauppa Majoitus- ja ravitsemus Siivous- ja kiinteistöpalvelu Turvallisuus Apteekki Hiusala Erityisalat PAM neuvottelee työehtosopimukset (TES) PAM valvoo ja ajaa etujasi työpaikoilla

3 Jäsenenä PAMissa: Saat turvaa työsuhteeseen
neuvontapalvelut ja tarvittaessa oikeudellisen avun luottamusmiehen avun Ansiosidonnaisen työttömyysturvan (päivärahan) Lukuisia jäsenetuja, mm: risteilyt lomaedut cityshoppari alennusta polttoaineesta Ajankohtaista tietoa ja koulutusta Voit osallistua PAMin nuorten tapahtumiin Vaikutat omalta osaltasi alasi työehtoihin. Edustamme sinun ääntäsi yhteiskunnassa ja työpaikoilla!

4 Opiskelijajäsenyys Opiskelijajäsenenä saat: Tietoa (PAM-lehti)
Osallistua nuorten tapahtumiin esim. SAKKI-risteily Jäsenedut risteilyt lomaedut cityshoppari alennusta polttoaineesta Opiskelijalle PAMin jäsenyys on ilmainen.

5 Käytkö töissä opintojen ohella?
Voit liittyä PAMin normaalijäseneksi, kun käyt töissä ja ansaitset palkkaa! Normaalijäsenenä saat hieman enemmän kuin opiskelijajäsenenä: kerrytät mm. ansiosidonnaista päivärahaa työttömyyden varalle olet oikeutettu työsuhdeneuvontaan ja oikeusapuun PAMin normaalijäsenenä maksat jäsenmaksua, 1,5 % bruttopalkasta.

6 Työelämässä on pelisääntöjä
Molempien, sekä työntekijän & työnantajan on noudatettava työpaikan ja työelämän pelisääntöjä: työajat, työvuorot, tauot, työvaatteet, käytös jne. esimiehellä on oikeus ja velvollisuus johtaa työtä ja sen tekemistä (direktio-oikeus). noudattaa lainsäädäntöä sekä työehto- ja työsopimuksia.

7 Työsuhteen periaatteet
Työsopimuksessa määritellään mm. työsuhteen muoto, viikkotunnit, koeaika, mitä työehtosopimusta noudatetaan työsopimuksella voi sopia työehdot työehtosopimusta paremmin Työehtosopimuksessa (TES) määritellään lähes kaikki työsuhteeseen liittyvät minimityöehdot mm. palkat, työajat, tauot, lisä- ja ylityöt, sairauspoissaolot, vuosilomaan liittyvät erityismääräykset, lomarahat Työlainsäädännössä määritellään taas: työsopimuslaki, työaikalaki, vuosilomalaki, työturvallisuuslaki, yt-laki, tasa-arvolaki...

8 Kun aloitat uudessa työssä
Tee työsopimus kirjallisesti ja pyydä itsellesi kopio! Koeaikana (voi olla enintään 4 kk) molemmat osapuolet voivat purkaa työsuhteen ilman irtisanomisaikaa Sinut pitää perehdyttää työtehtäviisi Vie verokorttisi työnantajalle mahdollisimman pian Liity liittoon ja tee jäsenmaksun perintäsopimus työnantajasi kanssa Merkitse työvuorosi itsellesi muistiin ja tarkista tilinauhasi!

9 Jos työsuhteesi päättyy
Tarkista tilinauhastasi, että sinulle on maksettu kaikki palkat oikein. Mikäli et ole varma, voit olla yhteydessä PAMiin! Tarkista, että olet saanut lomakorvauksen kaikista pitämättömistä lomista Pyydä työtodistus Ilmoittaudu TE-toimistoon työttömäksi työnhakijaksi, jos sinulla ei ole tiedossa uutta työpaikkaa Tarkista PAMin työttömyyskassasta, oletko oikeutettu ansiosidonnaiseen päivärahaan!

10 Ongelmatilanne työpaikalla?
Jos kohtaat työssäsi epäkohdan (esim. virhe palkassa tai liian vähän tunteja) Toimi näin: Kerro asiasta esimiehellesi ja pyydä korjausta. Jos asia ei etene tai olette erimielisiä keskustele luottamusmiehen kanssa. Jos työpaikallasi ei ole luottamusmiestä ole yhteydessä PAMiin!

11 Mukaan PAMin toimintaan!
PAM järjestää valtakunnallisia nuorten tapahtumia, jotka kokoaa pamilaiset nuoret yhteen ympäri Suomea. PAMin aluenuoret järjestää tapahtumia myös sinun alueellasi. Facebookissa aluenuorilla on omat Facebook-sivut. Löydät ne haulla PAM ’alueesi nimi’ aluenuoret. Ammattiosastot järjestävät tapahtumia jäsenilleen. Ammattiosastot tekevät mm. aloitteita PAMin edustajistolle. Oman osastosi tiedot löydät jäsentiedoistasi. Tapahtumakalenteri ja paljon muuta hyödyllistä löydät osoitteesta

12 Ajankohtaisia nuorten tapahtumia
Laita tähän mainos ajankohtaisesta nuorten tapahtumasta!

13 Liity nyt! Opiskelijajäsenyys on ilmaista eikä sido sinua mihinkään. Opiskelijajäsenyytesi päättyy automaattisesti kun valmistut. Normaalijäseneksi kannattaa liittyä kun menet töihin (myös opiskelujen ohella) Täytä liittymislomake & palauta se tunnin päätyttyä. Liity netissä Soita ja liity

14 PAM somessa! Nettisivut: www.pam.fi
Facebookissa: Youtube: Palvelualojen ammattiliitto PAM

15 Kiitos & onnea opiskeluun! 


Lataa ppt "Https://www.youtube.com/watch?v=kbFGwp3yWoI."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google