Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Arvioverotus VML 27§.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Arvioverotus VML 27§."— Esityksen transkriptio:

1 Arvioverotus VML 27§

2 Arvioverotus VML 27§ Verotus on toimitettava arvioimalla, jos veroilmoitusta ei ole annettu tai sitä ei voida panna oikaistunakaan verotuksen perusteeksi. Verotus on toimitettava arvioimalla myös, jos verovelvollisen ilmoittama tulo muiden samalla alalla ja vastaavasti samanlaatuisissa olosuhteissa toimivien verovelvollisten tuloon verrattuna on ilmeisesti liian vähäinen ja on syytä epäillä, että verovelvollinen salaa tulojaan. Verovelvolliselle on tällöin, jos mahdollista, osoitettava ne vertailutiedot, joihin toimitettava verotus perustuu. Mikäli vertailutietoja ei voida osoittaa, on syy siihen mainittava.

3 KHO 2010:76 Jätevero ja arvioverotus
Jätevero - Maa- ja kiviaines - Maantäyttö - Kaatopaikka - Kaatopaikan pitäjä - Arvioverotus - Verovelvollisuuden edellytykset Omakotitalon rakennuspaikkana käytetylle kiinteistölle oli ajettu maa-aineksia maaston tasoittamiseksi. Maa-ainekseen oli sisältynyt jossain määrin erilaisia purkujätteitä. Maa-aineksen sijoittaminen kiinteistölle ei muodostanut kiinteistöstä jäteverolaissa tarkoitettua yksityisen ylläpitämää kaatopaikkaa. Kiinteistön omistajia ei voitu velvoittaa maksamaan jäteveroa. Tullipiirin päätös määrätä arvioverotuksin jätevero veronkorotuksineen ja veronlisäyksineen kiinteistön omistajien maksettavaksi kumottiin. Jäteverolaki 2 § 1 momentti 4 kohta ja 3 momentti sekä 3 §

4 KHO 2008: T. 3319 Arvioverotus ja VML 26§
Verovirasto oli ennen säännönmukaisen verotuksen toimittamista arvioverotuksin vuodelta 2002 ja ennen jälkiverotusten toimittamista vuosilta 2002 ja 2003 varannut A:lle tilaisuuden tulla kuulluksi lähettämällä tätä koskevat kirjelmät hänelle tavallisena postilähetyksenä ilman todisteellista tiedoksiantoa. Hallinto-oikeus kumosi sanotut verotukset katsoen, ettei niitä ollut voitu toimittaa ilman, että A:lle oli tätä ennen todisteellisesti varattu tilaisuus tulla asiassa kuulluksi. Korkein hallinto-oikeus katsoi, että verotustoimia edeltävään menettelyyn liittyvässä kuulemisessa ei ollut kysymys velvoittavan ja muutoksenhakukelpoisen päätöksen tiedoksiannosta eikä kuulemista koskevaa verotusmenettelystä annetun lain 26 §:n 3 momentin säännöstä ollut johdonmukaista tulkita siten, että lainkohdassa tarkoitettujen verotustoimien edellytykseksi olisi ollut asetettava verovelvollisen kuuleminen todisteellista tiedoksiantotapaa noudattaen. Riittävänä oli sen sijaan pidettävä sitä, että tilaisuus kuulemisselvityksen antamiseen oli varattu kirjeitse tavallisena postilähetyksenä. Kun veroviranomainen oli asiassa näin menetellyt, korkein hallinto-oikeus kumosi hallinto-oikeuden päätöksen ja palautti asian hallinto-oikeudelle uudelleen käsiteltäväksi.

5 KHO 1999: T. 4011Arvonlisävero - Veron peruste - Eri verokannat - Arvioverotus
Hotelli- ja ravintolatoimintaa harjoittavan yhtiön hotellissa majoittuvien asiakkaiden maksamaan huonehintaan oli sisältynyt aamiainen. Aamiaista ei ollut tarjottu muille kuin majoittuneille asiakkaille eikä aamiaisella sen vuoksi ollut niin sanottua listahintaa. Yhtiön käyttämä aamiaisen hinta oli merkitty asiakkaiden laskuun ja se oli ilmoitettu arvonlisäverotuksessa. Tarkastuksessa ja toimitetussa jälkiverotuksessa yhtiön käyttämä hinta katsottiin liian alhaiseksi sen vuoksi, että se oli alempi kuin muiden yhtiöön verrattavien verovelvollisten käyttämä hinta. Tämän vuoksi jälkiverotus toimitettiin tältä osin arvioidun hinnan mukaisena. Yhtiön kirjanpitoa ei sinänsä pidetty epäluotettavana eikä puuttuvaa aamiaismyyntiä ollut todettu, vaan kirjanpidosta katsottiin saatavan tiedot arvonlisäverotusta varten. Yhtiön tarkastuksen yhteydessä esittämää kirjanpitoon perustuvaa aamiaismyynnin kannattavuuslaskelmaa ei ollut näytetty virheelliseksi. Aamiaismyynnin jälkiverotukseen arvioverotuksena ei ollut edellytyksiä pelkästään sillä perusteella, että yhtiön käyttämä aamiaisen hinta oli alempi kuin yhtiöön verrattavilla muilla verovelvollisilla. Kun yhtiön ei myöskään ollut näytetty perusteettomasti hinnoitelleen aamiaisen osuutta asiakkaalta veloitettavasta kokonaishinnasta todellista alemmaksi, arvion mukaan toimitettu jälkiverotus kumottiin.


Lataa ppt "Arvioverotus VML 27§."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google