Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Oman aikamme taiteen ilmiö. - KAUPALLISUUS: ”Ostan - siis olen olemassa.” - Yksilöillä ei enää selkeää identiteettiä, massaihmisyys - Taiteiden sekoittuminen,

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Oman aikamme taiteen ilmiö. - KAUPALLISUUS: ”Ostan - siis olen olemassa.” - Yksilöillä ei enää selkeää identiteettiä, massaihmisyys - Taiteiden sekoittuminen,"— Esityksen transkriptio:

1 Oman aikamme taiteen ilmiö

2 - KAUPALLISUUS: ”Ostan - siis olen olemassa.” - Yksilöillä ei enää selkeää identiteettiä, massaihmisyys - Taiteiden sekoittuminen, sekatyylit, mediataide, installaatiot, ironia, huumori, leikkisyys…

3 - Pohtii kirjallisuuden ja todellisuuden suhdetta, fakta ja fiktio sekaisin - Lukija tekemisissä tekstin, ei todellisuuden kanssa - Media luo vahvasti todellisuuttamme: mielikuvat, gallupit, lööpit, some… - Taide ja viihde sekoittuvat - Globaali maailma: kansallisuus häviää?

4  Mediatuotantoon liittyy filosofisia, moraalisia ja eettisiä ongelmia  Kirjallisuudelle tyypillistä eri genrejen eli lajien sekoittuminen (esim. tietoteksti ja fiktio, fiktiivinen kolumni, pakina…)  Identiteetin tutkiminen suosittu teema (etninen, kansallinen, seksuaalinen, sukupuoli-)

5  Lyhyet kirjallisuudenlajit suosiossa: suuret kertomukset ovat kuolleet?  Aikakäsitys uudenlainen  Kaikkitietävä kertoja ilmestyy takaisin, myös kertojilla ja ajalla leikittely  Yksilöllistä ja omaperäistä yhä vaikeampi saavuttaa, kaikkea on jo kokeiltu?

6  Intertekstuaalisuudella leikittely  Ironialla ja huumorilla leikittely  Uusia kerronnan keinoja: takaumat, nykyhetki, dialogit, tajunnanvirta…  Pyrkii eroon yhteiskunnan oppirakennelmista ja auktoriteeteista  Nostaa alakulttuurit esiin  Visuaalinen kulttuuri vallitsevaa, yhdistyy toisiin taiteisiin

7  Tutkii ihmisen mielen ja tiedon rajoja  Epäilee tarjottuja käsityksiä maailmasta ja ihmisyydestä  Poikkitaiteellista (rock-lyriikka, erilaiset spektaakkelit, installaatiot, mediataide ja lavashowt)  Trendi-ilmiöt taiteessakin (Potter…)

8  Ensimmäisiä: Vladimir Nabokov ja Jorge Luis Borges  John Fowles Englannista, Botho Strauss Saksasta, Peter Handke Itävallasta, Italo Calvino ja Umberto Eco Italiasta  Myös ns. maaginen realismin edustaja Gabriel Garcia Marquez lasketaan postmodernistiksi  Suomessa mm. Rosa Liksom, Leena Krohn ja Johanna Sinisalo

9 García Márquezin pääteos on Sadan vuoden yksinäisyys Sijoittuu kuvitteelliseen Macondon kylään Kolumbiassa Maagisisen realismin edustaja Käännetty 35 kielelle, myyty yli 30 miljoonaa kappaletta Kirja kertoo tarinan Buendían suvusta, sen seitsemän sukupolven kukoistuksesta ja tuhosta. Teos on vertauskuvallinen ja tiivistää Kolumbian tai koko latinalaisen Amerikan historian sotineen, vallankaappauksineen, banaaniplantaaseineen ja työläisten joukkomurhineen.

10 http://www.lily.fi/juttu/umberto- econ-ruusun-nimi Erään lukijan kokemuksia

11


Lataa ppt "Oman aikamme taiteen ilmiö. - KAUPALLISUUS: ”Ostan - siis olen olemassa.” - Yksilöillä ei enää selkeää identiteettiä, massaihmisyys - Taiteiden sekoittuminen,"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google