Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

AINEKOHTAISIA OPISKELUOHJEITA

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "AINEKOHTAISIA OPISKELUOHJEITA"— Esityksen transkriptio:

1 AINEKOHTAISIA OPISKELUOHJEITA

2 Äidinkieli ja kirjallisuus
 Äidinkieli on soveltava aine, jossa ei yleensä ole valmiita kaavoja eikä oikeita vastauksia.  Se harjaannuttaa ajattelu- ja analyysitaitoja, joita tarvitaan myös koulun ulkopuolella.  Kirjoittamaan oppii kirjoittamalla ja lukemalla.

3 Kurssilla  Äidinkielessä ja kirjallisuudessa kurssisuoritus koostuu laajoista tehtävistä.  Kurssikokeessa ja muissa kurssiin liittyvissä töissä tarvitset kaikkea oppitunneilla aiemmin oppimaasi.  Ajattele itse ja ole aktiivinen, saat paljon irti opiskelusta. Kokeessa  Äidinkielen ja kirjallisuuden kurssikokeet ovat kurssilla opittua soveltavia, eivät niinkään muistitietoa soveltavia.  Lue aina oma tekstisi uudelleen, ennen kuin palautat sen opettajalle. Poista huolimattomuusvirheet.

4 Matematiikka  Opiskelun tavoitteena on matemaattis-loogisen ajattelun kehittäminen.  Lyhyt matematiikka soveltaa matematiikkaa arkielämään, pitkä matematiikka on luonteeltaan teoreettisempaa. Pitkä matematiikka vaatii huomattavasti enemmän työtä kuin lyhyt.  Vanha asia on osattava ennen uuden asian opiskelua.  Kokonaisuuksien hahmottamisen lisäksi määritelmien, lauseiden ja keskeisten kaavojen hallinta on tärkeää.

5  Kotitehtävien tekeminen on tärkeää laskutaidon kehittymiseksi.
Kurssilla  Kotitehtävien tekeminen on tärkeää laskutaidon kehittymiseksi.  Tehtävien tekeminen ja ymmärtäminen saattaa viedä aikaa, ja voit joutua lukemaan lisää teoriaa.  Lisätehtävien tekeminen on hyödyllistä. Kokeessa  Kokeeseen valmistaudutaan koko kurssin ajan. Ennen koetta on syytä kerrata teorian keskeiset asiat. Laskuvarmuutta voi kehittää tekemällä esimerkiksi kertaustehtäviä.  Lue tehtävät huolella ja tarkista, mitä asioita tehtävissä pyydetään tekemään.  Laske, että olet tehnyt oikean määrän tehtäviä.  Laskutehtävissä tarkista lopuksi, että vastaukset ovat mielekkäitä.

6 Vieraat kielet ja ruotsi
Puhuminen  Kun tunneilla tehdään suullisia harjoituksia, käytä niissä aktiivisesti uutta opeteltavaa sanastoa. Puhu virheistä huolimatta. Puhumaan oppii vain puhumalla. Tekstin ymmärtäminen  Silmäile aluksi, mitä teksti käsittelee. Lue teksti läpi tarvittaessa pari kertaa. Jatka lukemista, vaikka et ymmärtäisi joka sanaa. Sanan merkitys voi selvitä asiayhteydestä tai myöhemmin. Tee mahdolliset tehtävät. Mieti, ymmärsitkö tekstin sisällön.

7 Käy läpi opettajan korjaukset.
Kirjoitelman laatiminen  Suunnittele kirjoitelman sisältö ja rakenne etukäteen. Tutustu tehtävänantoon ja noudata annettuja ohjeita. Älä käännä suoraan suomesta, ainakaan sanontoja. Käytä jo oppimiasi ilmaisuja. Käytä sanakirjaa harkiten. Mieti, mikä sanakirjan sanoista sopii kuhunkin tilanteeseen. Älä käytä tasoosi nähden liian monimutkaista kieltä. Vaatimustaso lyhyissä ja pitkissä kielissä on erilainen. Käy läpi opettajan korjaukset.

8 Kuunteleminen  Kuuntele oppilaan CD:tä jos sellainen kirjan mukana on. Kuuntele myös kohdekielistä musiikkia ja radio- ja tv-ohjelmia. Kuullunymmärtämisessä hyödyt sanojen opiskelusta. Kielioppi  Kertaa tunnilla läpikäyty asia kotona. Harjoittele kielioppiasioita tekemällä uudesta rakenteesta omia lauseita. Tarkkaile oppimiasi kielioppiasioita lukemastasi ja kuulemastasi, esimerkiksi lehdistä ja tv-ohjelmista.

9  Sanat opit paremmin, kun ne ovat jossain lauseessa tai tarinassa.
Kurssilla  Uusi läksy: Tutustu huolellisesti uuteen kappaleeseen. Käännä se mielessäsi.  Vanha läksy: Kuuntele tai lue kappale ääneen, toista äänitteen perässä. Opettele sanat, esimerkiksi kirjoita sanoja, tee muistisääntöjä, muodosta omia lauseita, tee miellekarttoja.  Sanat opit paremmin, kun ne ovat jossain lauseessa tai tarinassa.  Opiskele oppitunneilla täysillä, työtaakkasi kotona vähenee. Kokeessa  Jos hoidat opiskelun kurssin aikana, koeviikolla riittää kertaaminen.

10 Luonnontieteet  Kaikki luonnontieteet liittyvät kiinteästi toisiinsa ja tukevat toisiaan. Kaikissa luonnontieteissä käsitteillä on keskeinen merkitys.  Luonnontietieteen tieto perustuu kokeelliseen tutkimukseen, ja siksi kokeellinen työskentely on keskeinen osa niiden opiskelua ja ymmärtämistä.  Luonnontieteille on ominaista erilaisten mallien käyttäminen havaittavan todellisuuden hahmottamiseen ja kuvaamiseen.  Luonnontieteissä tieto esitetään usein kuvallisessa muodossa. Tällaisia ovat esimerkiksi graafiset esitykset, kaaviot, valokuvat, piirrokset ja kartat. Ne ovat keskeinen tapa välittää tietoa luonnontieteissä. Keskeistä on oppia tuottamaan ja analysoimaan näitä kriittisesti.

11 Kurssilla  Yritä hahmottaa kurssin aikana suuret kokonaisuudet. Kokonaisuuksien ymmärtäminen edellyttää asioihin liittyvien käsitteiden hyvää hallintaa. Älä takerru pelkkiin yksityiskohtiin.  Kokeellisia töitä et voi tehdä kuin oppitunneilla. Kokeessa  Kokeeseen valmistautuessasi käy läpi tuntiesimerkit, läksytehtävät, kirjan teoria ja mallikoe tai kertaustehtävät.  Lue tehtävät huolella ja tarkista, mitä asioita tehtävässä pyydetään tekemään.  Käytä vastauksissa tarvittaessa piirroksia, kaavioita tai muita havainnollistamiskeinoja ja selitä ne.

12 Humanistiset aineet  Opiskelijan on hallittava suuri määrä faktatietoa, josta on kyettävä erottamaan olennainen epäolennaisesta.  Humanistisissa aineissa opiskellaan paljon käsitteitä.  Aineiden tieto perustuu tutkimukselle. Opiskelijan tulee oppia perustelemaan faktat tutkimustiedolla.

13 Kurssilla  Lue tunnilla opiskellut asiat kotona kirjasta ja muistiinpanoista.  Omien muistiinpanojen, käsitekarttojen ja tiivistelmien tekeminen auttaa.  Oppikirjan tehtäviä kannattaa käyttää oppimisen tukena. Kokeessa  Koetehtävät voivat olla esseekysymyksiä aineistotehtäviä tai käsitteen määrittelytehtäviä.  Aineistotehtävissä edellytetään annetun aineiston käyttöä, joten siihen tulee viitata vastauksessa. Kurssilla opittuja tietoja täytyy soveltaa annetun aineiston tarkasteluun.  Kaikissa koetehtävissä asiat tulee selittää ja perustella. Ei vain todeta.


Lataa ppt "AINEKOHTAISIA OPISKELUOHJEITA"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google