Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Toimintaohjeet opelle

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Toimintaohjeet opelle"— Esityksen transkriptio:

1 Toimintaohjeet opelle
Selitä tunnin toteutus oppilaille. (Voit aluksi myös näyttää kaikki 3 kysymystä jotta oppilaat osaavat orientoitua.) On kuitenkin ehkä selkeämpää käydä aina vain yksi kysymys kerrallaan, yksinpohtimisvaiheesta pienryhmän parhaiten valintaan. Jaa oppilaat n. 4 hengen ryhmiin ja jaa heille post-it -laput. Yksinpohtimisvaihe ja omien ideoiden kirjaaminen oli oppilaista tärkeä, sillä sen avulla myös hiljaiset oppilaat pääsivät esittämään ideansa. Siihen aikaa ainakin 2-3 min/kysymys. Keskustelu ja perusteleminen pienryhmässä helpompaa kuin koko ryhmän kuullen > ne hiljaisemmatkin voivat osallistua. Tähän aikaa kuluu n 5-10 min/kysymys. Yhteensä aikaa mennee n 10 min/kohta. Kerää pienryhmien parhaat. Tunnin lopussa näytä pienryhmien parhaat ideat koko luokalle ja valitkaa niistä luokan parhaat (esim. 3 kpl/kysymys), jos ehditte.

2 Kohti uutta koulua? Nyt voit vaikuttaa tuleviin opetussuunnitelmiin ja tulevaisuuden kouluun

3 Toimintaohjeet oppilaille
Pohdi ensin kutakin kysymystä itse, ihan hiljaa, ja kirjoita ajatuksesi post-it –lapulle. (n 2 min.) Sitten näyttäkää ideanne pienryhmässä (laita post-it -lappusi pöytään) ja keskustelkaa niistä. Seuraavaksi valitkaa näistä ideoista pienryhmänne mielestä 3 parasta ideaa, ja kirjoittakaa ne post-it –lapulle. Antakaa lappu opettajalle. Ja sitten seuraava kysymys, samaan tapaan. Lopussa näytetään ryhmien parhaat ideat ja valitaan niistä luokan parhaat, jos aikaa on MIETI AINA MYÖS PERUSTELUJA!!!

4 1. Mitkä ovat minulle tärkeitä asioita koulussa? MIKSI?
Apukysymyksiä: Mitä haluaisitte säilyttää/on hyvin? Minkä pitäisi muuttua, että koulussa olisi hyvä olla ja hyvä oppia ja tulla omaksi itsekseen? Mitkä asiat vaikuttavat siihen, että kouluun tullaan mielellään? Mitkä asiat vaikuttavat siihen, että opitaan? Millaiset asiat estävät oppimista ja viihtymistä koulussa? - pohdi ensin yksin ja kirjoita asiat lapulle

5 Mitkä ovat meille tärkeitä asioita koulussa? MIKSI?
Nyt laput pöytään ja pohtikaa yhdessä: Mitkä ovat meille tärkeitä asioita koulussa? MIKSI? Valitkaa 3 teille tärkeintä asiaa ja kirjoittakaa ne tarralapulle.

6 2. Millainen on tulevaisuuden unelmakoulu? MIKSI?
Apukysymyksiä: Miten ja millaista matematiikkaa? Entäs kieliä? Taideaineita? Jne. Millaista oppiminen ja opiskelu on tulevaisuudessa? Millainen tulevaisuuden koulu on fyysisesti? Millainen rooli opettajalla? Mikä on oppilaskavereiden merkitys ja rooli oppimisessa? Opitaanko yksin/yhdessä? Villitkin visiot käyvät!

7 3. Miten ja missä opin parhaiten? MIKSI?
Apukysymyksiä: Millaisessa ympäristössä oppii parhaiten? Mitkä ovat parhaita tapoja oppia; kuulemalla, näkemällä; lukemalla; yhdessä keskustelemalla, yhdessä opiskelemalla jne. Lähde:


Lataa ppt "Toimintaohjeet opelle"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google