Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Virkavapaudet Yhteysopekoulutus 21.3.2015 Kirsi Contursi plm.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Virkavapaudet Yhteysopekoulutus 21.3.2015 Kirsi Contursi plm."— Esityksen transkriptio:

1 Virkavapaudet Yhteysopekoulutus Kirsi Contursi plm

2

3 Virkavapaa/ työloma Vapautus virkatehtävistä (kirjallinen hakemus) Harkinnanvarainen, ei-harkinnanvarainen Vaikutus palkkaan: palkallinen virkavapaus( ylitunnit+ erityistehtävät työsuunnitelman mukaan), palkaton virkavapaus ( kaikki palkkatekijät vähennetään, ylitunnit ns. kertatuntipalkkioperusteella. ) - ns. lyhyet lomat

4 Myönnetyn virkavapaan muuttaminen:
Hakija ei voi peruuttaa yksipuolisesti (ns. aikaprioriteetti, esim. perhevapaan keskeyttäminen) Opettajan virkavapaa kesällä opetusvelvollisuustyöajassa oleviin ei sovelleta vuosilomalakia, kesäksi ei haeta virkavapautta. (perhevapaat, sairausloma)

5 Perhevapaat Yleensä lakisääteisiä, myönnettävä hakemuksen mukaisesti Ole tarkkana: määräajat jolloin haettava (2kk) ja esim. hoitovapaajaksojen määrä Myönnetyn perhevapaan muuttaminen: perusteltu syy. - sairastuminen, kuolema, avioero, - hoitovapaan voi keskeyttää uuden äitiysvapaan vuoksi Äitiysvapaa 105 arkip (72 palkka mikäli 2kk töissä ennen) Vanhempainvapaa 158 arkip. (kaksi jaksoa molemmilla , ei yhtäaikaa, huom kesäkeskeytys Hoitovapaa, siihen asti kun lapsi 3v, enintään kahdessa jaksossa Osittainen hoitovapaa (lapsen toinen lv päättyy, töissä 6kk -sovitaan ta:n kanssa opv 18 tuntia, 6 tuntia jne. Poissaolo perheenjäsenen hoitamiseksi (ei subj. oik.)

6 VUOROTTELUVAPAA 16v työssäolo, nykyisellä yhtäjaksoisesti 13kk, ei perhe tai opintovapaalta käytännössä ennen kuin 60v, suoraan eläkkeelle ei voi jäädä ( poik.ennen 1957synt ei koske tai ammatillinen eläkeikä) Vähintään 100 enintään 360 päivää, voi jaksottaa kolmeen osaan kahden vuoden ajalle Vuorottelukorvaus noin euroa pvä, viideltä päivältä viikossa miinus verot!

7 OPINTOVAPAA Myönnetään julkisen valvonnan alla olevaan koulutukseen kalenteripäivää ennen Töissä samalla ta vähintään vuosi, saa viiden vuoden kuluessa enintään 2v Työnantaja voi siirtää opintovapaata jos haittaa toimintaa tuntuvasti. Työntekijä voi siirtää enint. vuosi, mikäli ei aiheudu tuntuvaa haittaa. Voi jättää käyttämättä. Vain yli 50 päivää myönnetyn opintovapaan voi työntekijä keskeyttää, mutta työnantajalla ei velvoite ottaa töihin ennen kuin sijaiseksi palkatun työsuhde voidaan laillisesti päättää. Aikuiskoulutustuki .

8 Muut Työpäiviksi sattuvat 50- ja 60-vuotispäivät, oma vihkiäispäivä, parisuhteen rekisteröimispäivä, aviopuolison, vanhemman, lapsen, veljen, sisaren hautajaispäivä, kutsuntapäivä = palkallisia vapaapäiviä. Reservin kertausharjoituksiin osallistuva (siv.pal täydennyspalvelu)


Lataa ppt "Virkavapaudet Yhteysopekoulutus 21.3.2015 Kirsi Contursi plm."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google