Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

LUOKAN PELISÄÄNNÖT Millainen on luokka, jossa on hyvä opiskella ja missä on hyvä luokkahenki ? Jokainen kirjoittaa paperille aiheesta 4-6 asiaa. Jaetaan.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "LUOKAN PELISÄÄNNÖT Millainen on luokka, jossa on hyvä opiskella ja missä on hyvä luokkahenki ? Jokainen kirjoittaa paperille aiheesta 4-6 asiaa. Jaetaan."— Esityksen transkriptio:

1 LUOKAN PELISÄÄNNÖT Millainen on luokka, jossa on hyvä opiskella ja missä on hyvä luokkahenki ? Jokainen kirjoittaa paperille aiheesta 4-6 asiaa. Jaetaan luokka 4 hengen sekaryhmiin (jako esim. numeroilla / korteilla ) Valitaan perustellen tai arpoen puheenjohtaja / yhteenvetäjä, sihteeri ja lukija /laskija Vuorotellen jokainen kertoo kirjoittamansa asiat Ryhmä keskustelee, perustelee, vetää yhteen ja valitsee 5 tärkeintä (jos sama on monella, tulee se valita)

2 LUOKAN PELISÄÄNNÖT Sihteeri kirjaa isolla ryhmän valitsemat 5 erillisille A 4 lapuille. Laput kiinnitetään taululle. Jokaisen ryhmän lukija menee omien lappujen luo ja lukee ryhmän tärkeät asiat ääneen, voi myös perustella, miksi nämä valittiin. Ryhmät keskustelevat (5 min), mitkä asiat ovat aivan samoja ja mitkä voisi yhdistää. 2 lukijaa menee taululle ja ryhmien ehdotuksesta poistavat tai yhdistelevät tärkeitä asioita. Nämä ovat LUOKAN PELISÄÄNNÖT.

3 LUOKAN PELISÄÄNNÖT Samoissa ryhmissä jatketaan keskustelua muutamasta pelisäännöstä, joka on tärkeä, mutta jota luokan on vaikea noudattaa. Tai jokainen vetää viivan 3 tärkeimpään pelisääntöön. Lukijat /laskijat laskevat pisteet. Nostetaan ylös 3 lappua, jotka saivat eniten pisteitä. Konkretisoidaan, miten näiden pelisääntöjen tulisi näkyä käytännössä. Ryhmässä jokainen sanoo vuorotellen, mikä pelisääntö itselle on helppo, mikä on vaikea toteuttaa.

4 LUOKAN PELISÄÄNNÖT Sovitaan ketkä kaksi / ryhmä tekevät luokan pelisäännöistä visuaalisesti selkeän ja kiinnostavan, kooltaan ison seinätaulun luokan seinälle/ luokkaan kannettavaksi. Sovitaan, milloin PELISÄÄNTÖIHIN palataan. Alussa noin viikon välein. Jaetaan luokka 4 oppilaan uusiin ryhmiin / pelisääntöjä laadittaessa olleisiin ryhmiin. Arvioidaan , mitkä pelisäännöt ovat toteutuneet hyvin (positiivinen palaute pääosassa) ja mitkä eivät (kriittinen, rakentava palaute). Konkretisoidaan korjattavat asiat.


Lataa ppt "LUOKAN PELISÄÄNNÖT Millainen on luokka, jossa on hyvä opiskella ja missä on hyvä luokkahenki ? Jokainen kirjoittaa paperille aiheesta 4-6 asiaa. Jaetaan."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google