Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Suomi 1B – Y347 Mon and Wed – Exam

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Suomi 1B – Y347 Mon and Wed – Exam"— Esityksen transkriptio:

1 Suomi 1B 10.3. – 16.4. Y347 Mon and Wed 16.30 – 18.00 Exam 23.4.

2 Mitä te teette? - Me…

3 KPT! verbtype 1 in: -positive minä, sinä, me, te nukkua: minä nukun, sinä nukut, me nukumme, te nukutte -negative minä, sinä, hän, me, te, he nukkua: minä en nuku, sinä et nuku, hän ei nuku, me emme nuku, te ette nuku, he eivät nuku nouns with: -ssa/ssä, -sta/stä, -lla/llä, -n endings kauppa: kaupassa, kaupasta Mikko: Mikon, Mikolla NO KPT! -positive hän, he nukkua: hän nukkuu, he nukkuvat -partitiivi endings Mikko: Mikkoa

4 NO KPT with these compinations (add to page 28): tk pt sk sp st ks ps ts hk REMEMBER THAT KPT ONLY HAPPENS IN THE END OF THE WORD: kauppa -> kaupassa opettaja -> opettajalla

5 Kuka hän on. Kuinka vanha hän on. Minkämaalainen hän on
Kuka hän on? Kuinka vanha hän on? Minkämaalainen hän on? Mitä kieltä hän puhuu? Missä hän asuu? Onko hänellä työ? Minkänäköinen hän on? Millainen hän on? Millainen perhe hänellä on? Onko hänellä lapsi?

6 Kuka sinä olet. ___________________ Minkämaalainen olet
Kuka sinä olet? ___________________ Minkämaalainen olet? ___________________ Mikä päivä tänään on? ___________________ Onko sinulla auto? ___________________ ___________________? Asun Helsingissä. ___________________? Olen 28 vuotta vanha. ___________________? Hänen nimi on Maria.

7 Minkänäköinen hän on? Millainen sää on?

8 Me – asua – Englanti Ilta – te – soittaa – kitara Puhua – te – espanja - ? Minä – katsoa – televisio – aamu

9 Me – asua – Englanti Me asumme Englannissa
Me – asua – Englanti Me asumme Englannissa. Ilta – te – soittaa – kitara Illalla te soitatte kitaraa. Puhua – te – espanja - ? Puhutteko te espanjaa? Minä – katsoa – televisio – aamu Minä katson televisiota aamulla.

10 Minä olen Maria. Olen kotoisin ________ (Portugali), mutta nyt asun ________ (Espoo). Opiskelen matematiikkaa Aalto yliopistossa. Viikonloppuna olen kotona. Minulla on kaksi _________ (iso kissa). Minulla ei ole _______ (koira). Lauantaina minä ja minun ystävä ________ (laulaa) karaokea baarissa ja yöllä _________ (ostaa) pizzaa.

11 Minä olen Maria. Olen kotoisin Portugalista (Portugali), mutta nyt asun Espoossa (Espoo). Opiskelen matematiikkaa Aalto yliopistossa. Viikonloppuna olen kotona. Minulla on kaksi isoa kissaa (iso kissa). Minulla ei ole koiraa (koira). Lauantaina minä ja minun ystävä laulamme (laulaa) karaokea baarissa ja yöllä ostamme (ostaa) pizzaa.


Lataa ppt "Suomi 1B – Y347 Mon and Wed – Exam"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google