Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kolme tapaa sopia symmetrisestä avaimesta

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kolme tapaa sopia symmetrisestä avaimesta"— Esityksen transkriptio:

1 Kolme tapaa sopia symmetrisestä avaimesta

2 1. Diffie Hellman protokolla
Järjestelmässä sovittu suuresta alkuluvusta p ja generoivasta alkiosta g Alice generoi satunnaisluvun a väliltä 2…(p.1) Bob generoi satunnaisluvun b väliltä 2…(p.1) Alice lähettää Bobille ga mod p Bob lähettää Alicelle gb mod p Alice laskee istuntoavaimen K = gba mod p Bob laskee istuntoavaimen K = gab mod p Kun p on suuri (turvaraja on 1024 bittiä) , salakuuntelijan nappaamista viesteistä ei voi laskea salaisia avaimia a ja b kohtuullisessa ajassa, eikä siten istuntoavainta.

3 2. Digitaalinen kirjekuori
- on yleisempi tapa sopia avain kuin Diffie- Hellman Salattu viesti: Sfofnncvwcccm dfks fdsjk köoe ap a oa dosd o do d da dasd asdad gkrrkkorkgr RSA:lla salattu avain K: xtfdfddyyrerg Viesti salataan lohkosalaimella (esim. AES) ja sen liitteenä lähetetään toiselle osapuolelle tämän julkisilla avaimilla salattuna käytetty symmetrinen salausavain.

4 3) A8, avaimesta sopiminen GSM:ssä
Operaattori arpoo 64 bittisen satunnaisluvun r ja lähettää sen asiakaskännykkään. Asiakas SIM – kortissa 64 bitin avain k0 Operaattori Asiakkaan k0 on tiedostossa Molemmat laskevat puhelussa käytettävän istuntoavaimen XOR yhteenlaskulla K = k0  r


Lataa ppt "Kolme tapaa sopia symmetrisestä avaimesta"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google