Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Substantiivit Substantiivit ovat jonkin ihmisen, eläimen, asian tai esineen nimityksiä. - a pupil - a horse - an orange - a chair - time - history.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Substantiivit Substantiivit ovat jonkin ihmisen, eläimen, asian tai esineen nimityksiä. - a pupil - a horse - an orange - a chair - time - history."— Esityksen transkriptio:

1 Substantiivit Substantiivit ovat jonkin ihmisen, eläimen, asian tai esineen nimityksiä. - a pupil - a horse - an orange - a chair - time - history

2 Artikkelit Artikkeli liittyy aina substantiiviin. - an apple - a tree Artikkelin ja substantiivin välissä voi olla adjektiiveja ja adverbeja. - a red apple - a very big tree

3 Artikkelia an käytetään kun seuraava sana alkaa äännettäessä vokaalilla (a, e, i tai o). - You will need an umbrella. - He is an honest person. Artikkeleita a ja an kutsutaan epä- määräisiksi, sillä ne tarkoittavat yksi tai eräs. - Would you like an apple? - I saw a man in the street. Artikkelit a ja an

4 Artikkeleita a ja an käytetään laskettavien sanojen edessä yksikössä, kun asia tulee esille ensimmäisen kerran. - There is a restaurant over there. - Let’s go and have a hamburger. Jos substantiivi ei ole laskettavissa (aine- ja abstraktisanat), artikkeleita a ja an ei käytetä. - milk, butter, history, love, friendship

5 Artikkeli the Artikkelia the kutsutaan määräiseksi, sillä se tarkoittaa tietty tai tunnettu (suom. usein ’se’, ’ne’). - The boys in the picture are my cousins. Artikkelia the käytetään, kun tiedetään, mistä puhutaan: asiasta on puhuttu aikaisemmin, se on tilanneyhteydestä tuttu tai yleisesti tunnettu. - I have bought a leather jacket. - The jacket was a real bargain! - Would you close the door, please. - There were no clouds in the sky.

6 Artikkelia the käytetään myös seuraavissa tapauksissa: 1. Superlatiivin edessä - She is the prettiest girl in the world. 2. Järjestysluvun edessä - This is the second time we’ve won the match. 3. Substantiiviin liittyy of-genetiivi tai selittävä sivulause. - The book is about the life of a poet. - The computer game that we played was exciting.

7 Huom! Ei-laskettavien substantiivien edessä käytetään the-artikkelia, kun asia on jollain tavalla rajattu. - Would you pass me the sugar, please. (Pöydällä oleva sokeri) - Don’t you know that sugar is bad for your teeth? (Sokeri yleensä)


Lataa ppt "Substantiivit Substantiivit ovat jonkin ihmisen, eläimen, asian tai esineen nimityksiä. - a pupil - a horse - an orange - a chair - time - history."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google