Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Lähiluonto-projekti Elisa Kärnä VAKA 10 B.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Lähiluonto-projekti Elisa Kärnä VAKA 10 B."— Esityksen transkriptio:

1 Lähiluonto-projekti Elisa Kärnä VAKA 10 B

2 Lapsiryhmäni - Siniset
Paikka: Monikulttuurinen päiväkoti Suoritin harjoittelun kolme- ja viisivuotiaidenryhmässä, minun ohjattavani oli kahdeksan kolmevuotiasta. 3 tyttöä 5 poikaa Lapsista kolme puhui äidinkielenään suomea. Yhteisen kielen puuttuminen pelotti!

3 Projektin aiheen valinta
Aiheen valinta tapahtui jo tutustumispäivänä. Taustalla vihreälippu-projektin tämän toimintavuoden teema: lähiluonto. Lähiluonto tuntui kiinnostavalta, lapset olivat siitä innoissaan ja se oli teemaksi riittävän kulttuurien välinen.

4 Päähenkilö – Jänö Jussi
Pieni ja pörröinen käsinukke. Hahmo mukana joka tuokiolla. Tuli lapsille tärkeäksi ja pupusta haettiin turvaa tutustuttaessa uuteen ympäristöön. Pupu auttoi murtamaan jään minun ja lasten väliltä.

5 Musiikki Jokaiselle laululle oli oma värikäs kuvakortti, jossa oli laulusta kertovan eläimen kuva. Laulut: ”Pupuperhe (mukana myös käsileikki), Jänis istui maassa, Oravan pesä, Pikku pupu järven jäällä, Lehdet puusta varisee, Ihme ja kumma” Kun laulujen sanat olivat hallussa otimme mukaan myös soittimia. Musiikki tuokioita oli 2-3 viikossa. Musiikin opettaminen huipentui viimeisenä päivänä koko päiväkodille pitämääni tuokioon.

6 Liikunta Pidin ryhmälle heidän ensimmäisen yhteisen liikuntatuokionsa.
Lapset eivät olleet käyneet ikinä ennen salissa. Suuri tila pelotti lapsia ja he jähmettyivät salin reunalla olevalle penkille, joten pompimme ohjaajani kanssa kahdestaan, yrittäen houkutella lapsia mukaan. Meidän piti: Lämmitellä eläinten askelissa (oravan juoksuaskelin, jäniksen loikin ja siilin kävelyllä), Heitellä ruokaa linnulle pesään (palloja seinällä olevaan suureen ympyrään, ja rentoutua sateenkaaren alla (sateenkaarivarjo- rentoutus.

7 Liikunta Toisella liikuntatuokiolla olimme ”omassa huoneessamme”.
Lämmittelyleikki: Laitoin oravan, siilin ja jäniksen kuvat seinälle. Ohjeideni mukaan juoksimme, pompimme, konttasimme jne. kuvalta toiselle. Lapsilla oli todella hauskaa! Tuokion varsinainen tehtävä oli rata: Pujottelu myyrän onkalossa (pitkä, värikäs putki), tasapainoilua oravan oksalla (penkillä), karhukävely (viivaa pitkin) ja oravan talvivaraston kerääminen (hernepussien heittelyä hula-vanteeseen). Loppurentoutus: Karhunpoikien pesä. Lapset makasivat mattojen päällä mukavassa asennossa, valot himmennettiin ja me vieritimme lasten selkien päällä palloa.

8 Metsäretki Päiväkodilla on oma kaistale metsää – metsäpiha.
Lapset saivat ensimmäistä kertaa tutustua lähimetsikköön. Ennen alueelle pääsyä keskustelimme siitä, että meidän tulee retkellämme antaa rauha luonnon eläimille. Piilotin etukäteen pehmolelueläimiä alueelle, niiden luontaisille paikoille ja me etsimme niitä lasten kanssa. Lauloimme jokaisen puun kohdalla laulun ”Lehdet puusta varisee”. Lopuksi lapset saivat ohjata meitä aikuisia metsässä heitä kiinnostaviin paikkoihin.

9 Leivonta Toiseksi viimeisenä harjoittelupäivänä leivoin lasten kanssa kaurakeksejä. Keksit maistuivat kaikille ja ne oli helppo toteuttaa. Samalla pääsimme tutustumaan myös päiväkodin keittiöön ja toiseen osastoon, jonka kautta saimme kulkea.


Lataa ppt "Lähiluonto-projekti Elisa Kärnä VAKA 10 B."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google