Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

HOTELLI JA RAVINTOLA-ALAN PERUSTUTKINTO NÄYTTÖ

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "HOTELLI JA RAVINTOLA-ALAN PERUSTUTKINTO NÄYTTÖ"— Esityksen transkriptio:

1 HOTELLI JA RAVINTOLA-ALAN PERUSTUTKINTO NÄYTTÖ
Ravintolapalvelun ko. / Ravintolan ruokatuotannon ko. / ERIKOISRUOKATOIMINNOT 10 OV Opintokokonaisuus: _______________________________________________ Opiskelija_______________________________________________________ Luokka_____________________________________ Yritys__________________________________________________________ Ajankohta___________________________________ ARVIOINTIKOHDE TYYDYTTÄVÄ T T2 HYVÄ H H 4 KIITETTÄVÄ K 5 Kommentit TYÖPROSESSIN HALLINTA Oman työtehtävän suunnittelu, toteutus ja arviointi suunnittelee yksittäisen työtehtävän avustaa ruokalajien esillelaitossa sekä asiakastiloissa tapahtuvassa ruoanvalmistuksessa ja viimeistelyssä arvioi työsuoritustaan ja ohjattuna perustelee tekemiään valintoja. suunnittelee oman työn toteuttamisen ohjeen mukaan suunnittelee erikoisruokalajien valmistuksen, ruokalajien esillelaiton ja palvelutapahtuman yhdessä työryhmän kanssa osallistuu salissa tapahtuvaan ruoanvalmistukseen, liekitykseen, paloitteluun, annosteluun, viimeistelyyn tai tarjoiluun opastettuna työryhmän jäsenenä arvioi työsuoritustaan ja perustelee tekemiään valintoja suunnittelee oman työn toteuttamisen itsenäisesti suunnittelee erikoisruokalajien valmistuksen ,työjärjestyksen, ruokalajien esillelaiton ja palvelutapahtuman työryhmänsä jäsenenä osallistuu salissa tapahtuvaan ruoanvalmistukseen, liekitykseen, paloitteluun, annosteluun, viimeistelyyn tai tarjoiluun ohjeen mukaan työryhmän jäsenenä arvioi työsuoritustaan, perustelee tekemiään valintoja löytää työskentelystään vahvuuksiaan ja kehittämiskohteita HYVÄ H H 4 KIITETTÄVÄ K 5 TYÖTEHTÄVÄN HALLINTA Työmenetelmien, työvälineiden ja työmateriaalien hallinta valitsee työvälineet ja menetelmät opastettuna käsittelee ja valmistaa erikoisruokalajeja ohjeen mukaan. avustaa ruokien esillelaitossa- puhdistaa työpisteensä varastoi erikoisraaka-aineet oikein käyttää asiakastiloissa tapahtuvassa ruoanvalmistuksessa ohjattuna tarkoituksenmukaisia työvälineitä esikäsittelee erikoisraaka-aineita ohjeen mukaan ja valmistaa ruokalajeja erilaisia valmistusmenetelmiä käyttäen esillelaittaa ruokalajit ohjeen mukaan työryhmässä puhdistaa työpisteensä itsenäisesti huolehtii raaka-aineiden ja ruokien säilytyksestä koko palvelutapahtuman ajan käyttää asiakastiloissa tapahtuvassa ruoanvalmistuksessa ja annosten viimeistelyssä tarkoituksenmukaisia työvälineitä esikäsittelee erikoisraaka-aineita huolellisesti ja hävikkiä välttäen valmistaa ruokalajeja tarkoituksenmukaisimpia valmistusmenetelmiä käyttäen esillelaittaa ruoat itsenäisesti puhdistaa työpisteet keittiössä ja salissa itsenäisesti huolehtii raaka-aineiden ja ruokien säilytyksestä koko palvelutapahtuman ajan työskentely on viimeisteltyä, siistiä ja ripeää

2 TYÖN PERUSTANA OLEVAN TIEDON HALLINTA
ARVIOINTIKOHDE TYYDYTTÄVÄ T T2 HYVÄ H H 4 KIITETTÄVÄK 5 Kommentit TYÖN PERUSTANA OLEVAN TIEDON HALLINTA - tunnistaa tavallisimmat kausi- ja erikoisraaka-aineet - esikäsittelee ja valmistaa erikoisruokalajeja työparin kanssa tunnistaa toimipaikassa käytettävät kausi- ja erikoisraaka-aineet esikäsittelee, valmistaa ja säilyttää oikein erikoisraaka-aineita eri menetelmillä ohjeen mukaan esikäsittelee, valmistaa ja säilyttää oikein itsenäisesti erikoisraaka-aineita eri menetelmillä ja hygieniavaatimukset huomioiden TYYDYTTÄVÄ T T2 KIITETTÄVÄ K 5 TYÖTURVALLISUU-DEN HALLINTA noudattaa yleisiä ja toimipaikan työturvallisuusohjeita noudattaa yleisiä ja toimipaikan työturvallisuusohjeita - työskentelee oman ja työtoverin työturvallisuuden huomioiden ennakoi työympäristöön liittyvät työturvallisuusriskit noudattaa työ- ja asiakasturvallisuudesta annettuja ohjeita HYVÄ H H 4 YDINOSAAMINEN 1)Ongelmanratkaisutaidot 2)Yhteistyötaidot 1) tarvitsee tukea ja ohjausta selviytyäkseen ongelmatilanteista 2) toimii yhteistyössä keittiöhenkilökunnan kanssa. 1) kysyy neuvoa ja toimii ohjeen mukaan muuttuvissa tilanteissa 2) toimii yhteistyössä keittiö- ja salihenkilökunnan kanssa 1) suoriutuu joustavasti ja itsenäisesti ongelmatilanteista 2) työskentelee vastuullisesti ja joustavasti asiakkaiden sekä keittiö- ja salihenkilökunnan kanssa

3 ARVIOINTIKOHDE TYYDYTTÄVÄ T1 T2 HYVÄ H3 H 4 KIITETTÄVÄ K 5
Kommentit YHTEISET PAINOTUKSET 3)laadukas ja asiakaslähtöinen toiminta 3) suoriutuu ruoanvalmistus- ja palvelutilanteesta ohjattuna - asennoituu myönteisesti työhönsä 3) suoriutuu asiakastiloissa tapahtuvasta ruoanvalmistus- ja palvelutilanteista joustavasti - asennoituu myönteisesti työhönsä ja on palveluhenkinen 3) - valmistaa ja viimeistelee asiakastiloissa tarjottavat ruokalajit tyylikkäästi ja joustavasti - huomioi asiakkaiden toiveet työssään - huomioi asiakkaiden turvallisuuden ja on palveluhenkinen


Lataa ppt "HOTELLI JA RAVINTOLA-ALAN PERUSTUTKINTO NÄYTTÖ"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google