Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Venäjän alkeiden opetus

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Venäjän alkeiden opetus"— Esityksen transkriptio:

1 Venäjän alkeiden opetus
”Kielitaito on verrannollinen sille uhrattuun aikaan”

2 Puhumaan heti Suullinen harjoittelu alkaa ensimmäisestä tunnista.
Nimet ja esittäyminen Tervehdykset Lukusanoja Kohtaliaisuusfraaseja Perheen esittely Ääntämyksen ja intonaation harjoittelua: liudennus eri ”ässät” ja uudet äänteet (ы) soinnilliset- soinnittomat konsonantit sanapaino, o:n ja e:n ääntyminen painottomassa tavussa kysymykset ja kysyvä intonaatio loruja ja runoja ääntämisen harjoittamiseksi.

3 Kyrillisten kirjainten opettelu limittyy suulliseen harjoitteluun
Helposta vaikeampaan eteneminen, samat kirjaimet, ”puijaavat” kirjaimet, muut kirjaimet ja merkit. Tutuista sanoista liikkeelle, nimet ja lainasanat. Yhteinen kehys tehtäville. Havainnollistaminen. Runsaasti toiminnallista harjoittelua. Työpistetyöskentelyä. Luokassa oleva tarvikkeisto ja materiaali hyödynnetään. Lehdet, internet. Tietokone apuna: luku- ja kirjoitustehtäviä. Kulttuurinimiä, kirjojen nimiä, bändien nimiä… Substantiiveja ennakoiden.

4 Kaikilla on venäläiset nimet
Saavutetaan monta hyötyä: Tutustutaan luontevasti venäläiseen nimisysteemiin. Saadaan hyviä malleja puhumiselle, kun nimet sulautuvat venäjään, ne taipuvat eri sijamuodoissa jne. Hauska roolileikki.

5 Venäläisiin teksteihin siirtyminen
Sanojen kokonaisvaltaista hahmottamista. Lauseintonaatio. Alussa opetellaan ulkoa fraaseja. Kielioppiasioita opitaan alussa mallintamalla.

6 Kyrilliikkaa kirjoittamaan
Lukemisen opettelua tukee myös tietokoneella työskentely Ohjelmassa voi olla hakusanatyöskentelyä, pieniä kirjoitustehtäviä: Lainasanoja ja nimiä Esittäytymiskeskustelu Vähitellen henkilökuvia ja omasta itsestä kertomista. Kurssin sisältöjen kasvaessa myös taito itsestä kertoa kasvaa roimasti: - Kirjeitä, haastatteluja ja kysymyksien tekoa, päiväkirjoja…

7 Kaunokirjoituksen opettelu, kun on opittu lukemaan
Ei liian monia tavoitteita samaan aikaan! Luontevaa aloittaa sanatasolta ja edetä sitten lausetasolle. Esim. vaikkapa näin: Omat venäläiset nimet Esittäytymiskeskustelu Viikonpäivät Televisio- ja radio-ohjelma, jossa paljon lainasanoja…

8 Kohdekielen käyttö: Mahdollisimman paljon kohdekieltä.
Selkeät ohjeet kohdekielellä. Suomennos ohjeissa alussa mukana. Tilanteen ja eleiden havainnollistava vaikutus. Vähitellen jätetään suomennos pois. Terve järki: Tehtävä pitää ymmärtää, jotta sen voisi suorittaa. Kielten rakenteiden vertailu järkevää äidinkielellä. Kulttuurituntemusta myös äidinkielellä, kun kielitaito ei riitä ymmärtämiseen.

9 Opettajan profiili – oppilaan profiili
Mallin antaja Turvallinen kieleen ja kulttuuriin opastaja Innostaja Kasvattaa ymmärtämistaitoa Rohkaisee puhumaan Reagoi. Oppilaan profiili: Keskeistä oppisisällöissä aluksi ”minä ja sinä”-taso, vähitellen muu lähipiiri, oma elämänpiiri ja harrastukset, vapaa-aika, opiskelu… Ymmärtämistaidot Reagointitaidot .

10 Opetustuokiot: Alusta asti satsataan puhumiseen. Malleja puhumiselle.
Paljon toistoja. Erilaisia ryhmittelyjä. Havainnollistamista. Toiminnallisuutta. Turvallista - kaikki yhdessä ensin. Rohkaisua ja positiivista palautetta. Leikit, pelit, laulut, sananlaskut jne. käytössä. Kieltä ja kulttuuria yhdessä.


Lataa ppt "Venäjän alkeiden opetus"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google