Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

AUNELAN KOULUN KOKEMUKSIA KOULUT LIIKKEELLE-HANKKEESTA Taustaa: 1. Koulun välituntipihat on koettu ongelmallisina: - kolme erillistä rakennussiipien väliin.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "AUNELAN KOULUN KOKEMUKSIA KOULUT LIIKKEELLE-HANKKEESTA Taustaa: 1. Koulun välituntipihat on koettu ongelmallisina: - kolme erillistä rakennussiipien väliin."— Esityksen transkriptio:

1 AUNELAN KOULUN KOKEMUKSIA KOULUT LIIKKEELLE-HANKKEESTA Taustaa: 1. Koulun välituntipihat on koettu ongelmallisina: - kolme erillistä rakennussiipien väliin jäävää melko pientä pihaa, - asvalttia, betonirappuja, ikkunoita, - pohjoinen ilmansuunta 2. Alueella paljon sosiaalisia ongelmia. Huoli monien oppilaiden hyvinvoinnista.

2 Pihamaalaukset Välituntikorit Kerho Huiskaus Hanke antoi meille välineet kehittämiseen

3 Välitunneista saatiin sosiaalinen ja iloinen hetki - Välitunneille mennään ripeämmin kuin ennen. - Kaikki oppilaat liikkuvat. - Ei enää seisoskelua suljetuissa ringeissä vaan peliä ja leikkiä. - Eri-ikäiset oppilaat leikkivät yhdessä. - Kummitoiminta on saanut piristettä. - Leikeissä ja peleissä on säännöt, ei vahvimman valtaa. - Vanhemmat oppilaat opettavat nuoremmille sääntöjä. - Keskinäiset riidat ovat vähentyneet. - Kerhosta on tullut oma tärkeä harrastus - Vastuuta on opittu kantamaan luokan välituntikoreista. - Oppilaat keksivät yhä uusia leikkejä. - Ilo ja hauskuus välitunneilla on lisääntynyt.

4 Kokemukset kauttaaltaan myönteisiä Innostus liikkumiseen jatkuu. Yhteispelitaitoja on opittu Välitunnit palvelevat nyt entistä paremmin myös koulun sosiaalisen kasvatuksen tavoitteiden saavuttamista.

5 Haastetta ensi vuodelle: - Kerhon jatkuvuus. - Liikuntakerhon lisäksi tarvetta saada kerho, jossa liikkumisen lisäksi olisi muutakin puuhailua. - Kohderyhmänä oppilaat, joilta puuttuu kodin tuki koulunkäyntiin ja kasvatukseen. Koulut liikkeelle- hankkeessa on ollut jo paljon aineksia tällaisesta toiminnasta.


Lataa ppt "AUNELAN KOULUN KOKEMUKSIA KOULUT LIIKKEELLE-HANKKEESTA Taustaa: 1. Koulun välituntipihat on koettu ongelmallisina: - kolme erillistä rakennussiipien väliin."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google