Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kappale 5: Varkaus Puistotiellä

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kappale 5: Varkaus Puistotiellä"— Esityksen transkriptio:

1 Kappale 5: Varkaus Puistotiellä
VERBI varastaa (1) murtautua (1) HENKILÖ varas murtautuja varkaa- SUBSTANTIIVI varkaus varkaude- ADJEKTIIVI varastettu Kysy parilta! Vastaus on tekstissä s. 150! Mitä Lauri menee poliisiasemalle tekemään? Mihin poliisi neuvoo Lauria soittamaan? Mitä Mäkelät sitten tekevät? Mitä vakuutusyhtiöstä lopulta tulee?

2 JOKU EI KUKAAN Pedro matkusti Italiaan. Joku matkusti Italiaan
JOKU EI KUKAAN Pedro matkusti Italiaan. Joku matkusti Italiaan. Pedro ei matkustanut Italiaan. Kukaan ei matkustanut Italiaan. Minä kysyn Pedrolta. Minä kysyn joltakulta. Minä en kysy asiaa Pedrolta. Minä en kysy asiaa keneltäkään.

3 JOKIN EI MIKÄÄN Koira juoksi metsään. Jokin juoksi metsään
JOKIN EI MIKÄÄN Koira juoksi metsään. Jokin juoksi metsään. Koira ei juossut metsään. Mikään ei juossut metsään. Pedro kävi Italiassa. Pedro kävi jossakin. Pedro ei käynyt Italiassa. Pedro ei käynyt missään.

4 Hän soitti jollekulle. Sano suomeksi! She called Pedro.
Hän soitti Pedrolle. She called someone. Hän soitti jollekulle. She didn’t call anyone. Hän ei soittanut kenellekään. She lived in an apartment building. Hän asui kerrostalossa. She lived somewhere. Hän asui jossakin. She didn’t live anywhere. Hän ei asunut missään.

5 Tee kysymyksiä perfektissä ja kysy parilta
Tee kysymyksiä perfektissä ja kysy parilta! hiihtää Oletko koskaan hiihtänyt? - Joo, olen hiihtänyt kerran / kaksi kertaa / monta kertaa. - Ei, en ole hiihtänyt koskaan. lentää nukkua + teltassa uida + avannossa kalastaa polttaa + tupakkaa olla + sairaalassa syödä + salmiakkia nähdä + UFOa käydä + saunassa matkustaa + Afrikkaan soittaa + pianoa juoda + vodkaa

6


Lataa ppt "Kappale 5: Varkaus Puistotiellä"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google