Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Miten yritykset voivat hyötyä avoimesta tiedosta? Jarmo Nieminen Projektipäällikkö CSC – Tieteen tietotekniikan keskus.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Miten yritykset voivat hyötyä avoimesta tiedosta? Jarmo Nieminen Projektipäällikkö CSC – Tieteen tietotekniikan keskus."— Esityksen transkriptio:

1 Miten yritykset voivat hyötyä avoimesta tiedosta? Jarmo Nieminen Projektipäällikkö CSC – Tieteen tietotekniikan keskus

2 Tiivistelmä Suomen koulutusjärjestelmää ja oppilaitoksia johdetaan tiedolla. Valtio kerää paljon tietoa oppilaitoksilta. Kerääjänä on Tilastokeskus, CSC, OKM, OPH tai joku muu. Samaa tietoa ei kannata poimia ja kerätä moneen kertaan. Oppilaitokset tarvitsevat johtamiseensa tietoa Valtio ei tee jokaiselle oppilaitokselle omaa portaalia. Valtio ei tee oppilaitoskohtaista muokkausta. Tieto mahdollistaa oppilaitosten kehittymisen. Kaikki valtion tarjoama tieto on oppilaitosten käytettävissä. Nyt tietoja on lähetetty Exceleissä ja kopioitu portaaleista. Jatkossa tiedot voi hakea suoraan palveluväylästä. Yritykset voivat auttaa oppilaitoksia omien ja valtion tietojen yhteensovittamisessa.

3 Yleiskuva Oppilaito s Tilastoke skus Valtion tieto Vipunen Intra Avoin tieto

4 Mitä valtion tieto sisältää? Rahoituksen vaatimat tiedot oppilaitoksittain Opiskelijat Suoritukset Tutkinnot Julkaisut Siirtymien tiedot opiskelijoittain Työelämä Opiskelu HUOM! Tietojen näkyvyys voi vaihdella aineistoittain. Näkyvyyden laajuus ei ole tiedossa tällä hetkellä.

5 Vastuualueet Oppilaito s Tilastoke skus Valtion tieto Vipunen Intra CSC Oppilaitos Avoin tieto

6 Mitkä ovat toimijoiden roolit? CSC Ylläpitää tietovarastoa Kerää tietoja oppilaitoksilta ja Tilastokeskukselta Tekee yhteisiä raportteja Tukee tietojen hyödyntämistä ja raportointia oppilaitosten tarpeisiin Oppilaitokset Lukevat yhteisiä raportteja Tekevät omaan käyttöön sopivia raportteja yhteisistä ja omista tiedoista Ylläpitävät omaa raportointijärjestelmää ja sen tietovarastoa Toimittajat Tuovat osaamista kaikkeen raportointiin Tekevät ja auttavat muita toimijoita järjestelmien ja raporttien tekemisessä

7 Yritysten rooli Oppilaito s Tilastoke skus Valtion tieto Vipunen Intra Yritys Avoin tieto Yritys Oma käyttö

8 Miten yritykset voivat toimia ? Oppilaitos tilaa yritykseltä oman raportointisovelluksen. Oppilaitoksella on oikeus hakea tarjolla olevia avoimia tietoja käyttöönsä itse tuottamiensa tietojen lisäksi. Ohjelmistotoimittaja lisää valmissovellukseensa raportointiominaisuuksia, jotka hyödyntävät oppilaitoksen saatavissa olevia tietoja. Ohjelmistotoimittaja tekee uuden sovelluksen raportointia ja analysointia varten. Toimittaja analysoi ja louhii tietoa.

9 Hyödyt yrityksille Asiakkaan auttaminen Asiakastarpeiden etsintä Omien raporttien ylläpito Uusi tieto tuottaa yllättäviä uusia mahdollisuuksia

10 Havaintoja ja tarkennuksia Oppilaitos tai CSC on asiakas Haettu tieto ei ole yritysten omistuksessa ja/tai myytävissä. Yritys voi hakea rajoitettuja tietoja asiakkaan oikeuksilla asiakkaan tarpeisiin Yritykset voivat hakea yrityksinä vain kaikille avointa tietoa.

11 Tiivistelmä Suomen koulutusjärjestelmää ja oppilaitoksia johdetaan tiedolla. Valtio kerää paljon tietoa oppilaitoksilta. Kerääjänä on Tilastokeskus, CSC, OKM, OPH tai joku muu. Samaa tietoa ei kannata poimia ja kerätä moneen kertaan. Oppilaitokset tarvitsevat johtamiseensa tietoa Valtio ei tee jokaiselle oppilaitokselle omaa portaalia. Valtio ei tee oppilaitoskohtaista muokkausta. Tieto mahdollistaa oppilaitosten kehittymisen. Kaikki valtion tarjoama tieto on oppilaitosten käytettävissä. Nyt tietoja on lähetetty Exceleissä ja kopioitu portaaleista. Jatkossa tiedot voi hakea suoraan palveluväylästä. Yritykset voivat auttaa oppilaitoksia omien ja valtion tietojen yhteensovittamisessa.


Lataa ppt "Miten yritykset voivat hyötyä avoimesta tiedosta? Jarmo Nieminen Projektipäällikkö CSC – Tieteen tietotekniikan keskus."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google