Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kotitehtävän 21 ratkaisu Ensimmäisen havaintoaineiston luokittelu – Ryhmäkeskiarvot hakeutuvat niin, että ryhmään kuuluvat pisteet ovat mahdollisimman.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kotitehtävän 21 ratkaisu Ensimmäisen havaintoaineiston luokittelu – Ryhmäkeskiarvot hakeutuvat niin, että ryhmään kuuluvat pisteet ovat mahdollisimman."— Esityksen transkriptio:

1 Kotitehtävän 21 ratkaisu Ensimmäisen havaintoaineiston luokittelu – Ryhmäkeskiarvot hakeutuvat niin, että ryhmään kuuluvat pisteet ovat mahdollisimman lähellä ryhmäkeskiarvoja. Tällöin havaintojen ollessa ”tähtimuodostelmassa”, keskiarvot hakeutuvat tähden sakaroihin, joissa todelliset jakaumien odotusarvot ovat. => Hyvä luokittelu

2 Toisen havaintoaineiston luokittelu – Nyt kun havaintoaineiston (kaikki 600 havaintoa) hajonta y-akselin suunnassa on huomattavasti suurempaa kuin x-akselin suunnassa, ryhmäkeskiarvot asettuvat niin, että havainnot jakautuvat ryhmiin suurpiirteisesti niiden y- koordinaatin mukaan. – Aineisto näyttää olevan helposti ryhmiteltävissä, koska kolmen havaintoryppään välissä havainnot ovat harvassa. K-keskiarvoa menetelmä ei huomioi tällaista asiaa mitenkään, vaan minimoi vain ryhmään kuuluvien havaintojen etäisyyttä ryhmäkeskiarvosta, jolloin vierekkäin olevien pitkulaisten jakaumien päät luokitellaan samoihin ryhmiin.

3 Pisteytys Oikeanlaiset kuvat ja oikeansuuntainen oikein luokiteltujen havaintojen määrä: 3 pistettä per aineisto. Vastaus kysymykseen: – Ei vastausta tai perustelut täysin väärin: 0 pistettä – Jotain oikean suuntaista: 2 pistettä – Järkevä perustelu: 4 pistettä


Lataa ppt "Kotitehtävän 21 ratkaisu Ensimmäisen havaintoaineiston luokittelu – Ryhmäkeskiarvot hakeutuvat niin, että ryhmään kuuluvat pisteet ovat mahdollisimman."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google