Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

BK50A2300 Konstruktiomateriaalit ja niiden valinta Luennot / syksy 2013 TkT Harri Eskelinen Johdantoluento 2013.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "BK50A2300 Konstruktiomateriaalit ja niiden valinta Luennot / syksy 2013 TkT Harri Eskelinen Johdantoluento 2013."— Esityksen transkriptio:

1 BK50A2300 Konstruktiomateriaalit ja niiden valinta Luennot / syksy 2013 TkT Harri Eskelinen
Johdantoluento 2013

2 Opintojakson tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa: - soveltaa ja kehittää materiaalinvalinnan systemaattisia metodeja poikkiteknisten materiaalinvalintatehtävien ratkaisuun - arvioida, analysoida ja vertailla vaihtoehtoisten konstruktiomateriaalien ominaisuuksia eri sovelluskohteissa - tuottaa malleja ja perusteluja tuotteen toimintojen valmistuksen, kustannusten ja ympäristövaikutusten yhdistämiseksi materiaalinvalinnassa - kriittisesti arvioida ja hyödyntää uusinta materiaalitutkimuksen tieteellistä tutkimusaineistoa - materiaalinvalinnassa tarvittavan keskeisen sanaston myös englanniksi, saksaksi/ranskaksi

3 Eräitä aihepiirejä Opintojaksolla käsitellään mm.
Polymeereja (muoveja) Konstruktiokeraameja Komposiitteja Adaptiivisia materiaaleja Materiaalien nanosovelluksia Materiaalin valintaa korroosionkeston, kulumisenkeston, valmistettavuuden, lujuuden, kustannusten ja kierrätettävyyden näkökulmista

4 Opintojakson aikataulu

5 Harjoitusten toteutus
Opintojaksolla on 10 harjoitus- ja luentokertaa. Kunkin luennon yhteydessä vastataan pieneen luentoa koskevaan kysymykseen. Viikoittain valmistellaan etukäteen annettavien harjoitusten ratkaisut, jotka esitellään harjoitusten aikana luennoitsijalle. Opintojaksoon kuuluu seminaarityö, joka ohjeistetaan ja jonka aihe valitaan viikolla 39 harjoitusaikana. Kaikki harjoitukset ja seminaarityö tehdään kahden opiskelijan ryhmätyönä Harjoituksista työparin on tehtävä hyväksytysti 100%.

6 Harjoitusajankohdat Lukujärjestykseen merkityistä harjoitusajoista otetaan kahden tunnin mittaisina käyttöön vain seuraavat: KESKIVIIKKO KLO SALI 1312 (Ranskankieli tukevana kielenä) PERJANTAI KLO SALI 7443 (Saksankieli tukevana kielenä) Harjoitusryhmäjako tehdään luennoitsijan ohjeiden mukaan siten, että kumpaankin harjoitusryhmään tulee suunnilleen yhtä monta työparia.

7 Harjoituksissa tarvitaan nopeaa tiedonhakua, joten oman kannettavan tietokoneen ja nettiyhteyden käyttö on suositeltavaa. Harjoitusten aikana voi tiedonhakua tehdä yliopistolla vapaana olevilta koneilta, esimerkiksi kirjastossa ja mikroluokissa. Luento- ja harjoitusmateriaali on noudettavissa viikoittain NOPAN kautta.

8 Opintojakson arvostelusta
Tekemällä harjoitukset ja seminaarityö hyvin, on mahdollista saada opintojaksosta arvosana ”3…5” ilman tenttiä Joka tapauksessa harjoitukset on kuitenkin suoritettava hyväksytysti. Jos harjoituksien avulla ei voi antaa vähintään arvosanaa ”3”, on osallistuttava perinteiseen tenttiin Opintojakson yhteydessä suoritetaan opinto-oppaan mukaisesti myös joko saksan- tai ranskankielen opintoja 1 op. (kumpikin sopii vasta-alkajille). Toteutuksesta ja vaadittavista suorituksista kieltenopettajat informoivat erikseen .

9 IL-tutkimus opintojakson aikana
Kirjaston informaatikko Marja Talikka toteuttaa opintojakson aikana IL-tutkimuksen, joka liittyy seminaaritöiden tiedonhakuun IL = Information Literacy

10 Kaksi tukevaa kieltä englannin lisäksi
Saksan teollisuus Ranskan teollisuus Kivihiili Koneteollisuus Autot Elektroniikkateollisuus Erikoisteräkset Keraamit ja polymeerit Ydinvoima Lentokoneet Autot Tutkat ja antennit, MW-mekaniikan materiaalit Teräkset Opintojakson seminaariaihetta tukeva vieras kieli valitaan ensimmäisellä harjoituskerralla. Jos olet aikaisemmin lukenut saksaa/ranskaa, voit ottaa tämän huomioon työryhmää muodostettaessa!

11 Luennoitsijan vastaanotto
Tapaaminen sovittava etukäteen spostitse h. 1554 Puh:


Lataa ppt "BK50A2300 Konstruktiomateriaalit ja niiden valinta Luennot / syksy 2013 TkT Harri Eskelinen Johdantoluento 2013."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google