Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Teini-ikäisen mielialoista Teini-ikäisen ”tuulet” ovat osa aikuistumista.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Teini-ikäisen mielialoista Teini-ikäisen ”tuulet” ovat osa aikuistumista."— Esityksen transkriptio:

1 Teini-ikäisen mielialoista Teini-ikäisen ”tuulet” ovat osa aikuistumista.

2 Nuori käsittelee voimakkaita tunteita, mutta näihin tarvittavat aivojen osat vielä epäkypsiä. – Mantelitumake ohjaa hyökkäys- tai pakoreaktioita. – Nuoruusiässä mantelitumakkeen toiminta voimistuu. – Aggressiivisillä nuorilla mantelitumake on usein suuri ja aivojen otsalohko ei kykene epäkypsänä hillitsemään käyttätymistä.

3 Nuoret viettävät noin kolmasosan vapaa- ajastaan ikäistensä kanssa. – Suuri osa ajasta kuluu oman suosion ylläpitoon. – Lähes puolet ystävyyssuhteista kestää alle vuoden → vaikutus mielialoihin, koska sosiaaliset suhteet ovat tärkeitä. – Teini-ikäiset hakevat paikkaansa ryhmässä: pojat käyttävät fyysisiä kykyjään, tytöt kriittisyyttä ja nolaamista.

4 Nuorten ajattelu kehittyy aivojen kehittyessä. – Aletaan pohtia suuria kysymyksiä: mitä tämä merkitsee tulevaisuudelleni ?

5 Tarve kuulua ryhmään johtuu aivojen tuottamasta serotoniinista. – Kavereilta tuleva palaute lisää serotoniinin eritystä.

6 Tilapäinen alakulo on hyödyllistä – Jatkuva alakulo voi johtaa masennukseen. Serotoniin ehkäisee masennusta. – Nuoruudessa voi puhjeta psyykkinen sairaus. – Perimä ja stressaava elämäntilanne voivat laukaista psyykkisen sairauden. – Tyttöjen masennusalttius on kaksi kertaa suurempi kuin poikien. Asioiden ”märehtiminen” pahentaa tilannetta.

7 Aikuisiän psyykkiset sairaudet puhkeavat nuorena.


Lataa ppt "Teini-ikäisen mielialoista Teini-ikäisen ”tuulet” ovat osa aikuistumista."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google