Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

PERINTEINEN LUOKKAOPETUS

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "PERINTEINEN LUOKKAOPETUS"— Esityksen transkriptio:

1

2 PERINTEINEN LUOKKAOPETUS

3 TIETOKÄSITYS Tiedonjakelu Joukkoviestintä Tiedon auktoriteetit
Oppiminen tiedon toistamisena Tieto yksilön kognitiivisena omaisuutena Tieto niukkana resurssina (tuotannontekijä) Professio oikean tiedon osoitettuna haltijuutena (kilpailutekijä työmarkkinoilla)

4 TARINA LIITUTAULUN MATKASTA SOSIAALISEEN MEDIAAN
Liitutaulu välittänyt informaation palasia opettajalta oppilaille kopioitavaksi. Toimii yhteisen keskustelun kokoamisessa ja ui digitaalisena internetiin, myös sosiaalisiin tiloihin Valokuvana verkkoon. RSS-syötteinä tai linkitettynä jakoon tarpeen mukaan. Lisäselitysten ja kommenttien lisääminen helppoa. Voidaan palauttaa esiin myöhemmin.

5

6

7

8

9

10 UUDEMPI PERINTEINEN TILA

11 VÄLINEET EIVÄT RIITÄ MUUTOKSEEN
Aineiston vieminen verkkoon toistaa vanhaa tiedonjakelumallia. Atk-luokkakaan vielä sinällään ei muuta oppimistapoja. Verkkopedagogiikka on keskittynyt ehkä liikaa välineisiin ja valmiin sisällön tuottamiseen. Opettajat tekevät oppijan puolesta opettavaisimman työn.

12 TARINA FILOSOFIAN KURSSILTA
Ensimmäinen toteutus tiedonjakelua, perinteinen HTML-sivu. Blogi nosti opiskelijoiden aitoja kysymyksiä näkyviin ja jakoon. Wiki yhteisenä sisällön tuottamisen tilana. Mikroblogi omaehtoisen työskentelyn paikkana: opiskelijat oppimistehtävien laatijoina.

13

14

15

16

17

18

19 SOSIAALINEN VERKKOTILA

20 KONEITA VAI IHMISIÄ? Koneiden kanssa seurustelua?
Todellisten ihmisten kanssa työskentelyä. Informaatioaika ja verkostot. Uusi käsitys tiedosta, sen jakelusta ja käsittelystä. Merkityksellisen tiedon muodostamisen apuvälineet muistin apu, jakelun ja säilömisen apu Rajojen ylityksiä, asiantuntijuuden jakamista, yhteiskehittelyä, tutkimista.

21

22 YHTEINEN TUTKIMINEN KERRONTA KUUNTELU AIKA JA AJAN LAAJENTAMINEN
VERTAISTEN KOHTAAMINEN RAJOJEN YLITTÄMINEN HAVAINNOT IHMETTELY TUOTTAMINEN YHTEISKEHITTELY PROSESSOINTI JÄRJESTYS JAKAMINEN PALAUTE

23 Myös opettajan ammatillista kehittymistä! Tule mukaan SOMETU-verkostoon.

24 Googlella ”Anne Rongas” löytyy polunpäitä erilaisiin toteutuksiin
Mitä vielä? Tänään en tiedä, mutta huomenna ehkä löydämme jotain ja katsomme, mihin siitä on… Googlella ”Anne Rongas” löytyy polunpäitä erilaisiin toteutuksiin


Lataa ppt "PERINTEINEN LUOKKAOPETUS"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google