Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Yhteysopettajakoulutus

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Yhteysopettajakoulutus"— Esityksen transkriptio:

1 Yhteysopettajakoulutus 6.-8.3.2015
Jaana Alaja, pääluottamusmies Materiaali tuotettu yhdessä Sami Nurmisen ja Tommi Rasilaisen kanssa

2 Vastauksia Wilmaviesteihin ja oppilashuoltoon liittyen
VESA NEVALAINEN: oppilashuollon päällikkö Kuraattori (tai psykologi) ei pääse Wilmaan, koska se on Helsingin opetusvirastossa näin linjattu. Tässä oli taustalla tietosuojavaltuutetun tulkinta, jonka mukaan psykologi tai kuraattori on kyllä oikeutettu saaman työnsä hoitamisen kannalta tarpeelliset tiedot, mutta ei sähköisen käyttöliittymän kautta, kun missään laissa ei mainita, että tiedon voi saada sähköisesti.

3 Minä todistin tästä asiasta eduskunnassa  niin pontevasti, että mahdollisuus saada tietoja sähköisesti kirjattiin opetuspuolen lakeihin. Nythän muutos on ollut voimassa toista vuotta, mutta mitään ei ole tapahtunut. Olen tästä aina säännöllisin väliajoin kysellyt lakimiehiltämme. Tietosuojavaltuutettu linjasi myös asiaa ja asetti joitakin ehtoja, joiden vallitessa oppilashuollon ihmiset pääsisivät Wilmaan. Vieläkään ei ole tapahtunut mitään. Eli asia on pahasti kesken, toivon todella että asia etenisi mahdollisimman pian.

4 Opettajan ei ole hyvä tehdä kuraattorin töitä eikä päinvastoin
Opettajan ei ole hyvä tehdä kuraattorin töitä eikä päinvastoin. Toki siihen jää käytännössä pieni harmaa alue hommia, jotka tilanteen mukaan hoitaa opettaja tai kuraattori. Pelisäännöistä on hyvä sopia koko oppilashuoltoryhmän jäsenten kanssa. Jos kuraattori tuntuu välttelevän työtehtäviään, niin se on esimiestyön asia. Eli yhteys oppilashuollon aluevastaavaan ja viime kädessä minuun. (Vesa Nevalaiseen)

5 Kyllä ilmoittamisvelvollisuus on aina sillä, joka lähettää oppilaan kotiin. Eli jos terkka havaitsee tilanteen, niin hän tekee ilmoituksenkin. Terkat on vähän valittaneet sitä, että osa opettajista toivoo että terkka ilmoittaisi kotiin silloinkin, kun opettaja itse on ensin huomannut tarpeen kotiin lähettämiseen. Eli varmaan tässä on puolin ja toisin syytä taas kerran vähän selkeyttää asioita.


Lataa ppt "Yhteysopettajakoulutus"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google