Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Aine ei noudata riittävästi tehtävänantoa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Aine ei noudata riittävästi tehtävänantoa."— Esityksen transkriptio:

1 Aine ei noudata riittävästi tehtävänantoa.
Missä abi mokaa? Neljä yleisintä syytä alhaiseen pistemäärään esseekokeessa Aine ei noudata riittävästi tehtävänantoa. YTL:n ohjeissa korostetaan tehtävänannon noudattamista. Ei riitä, että kirjoittaa tehtävän aiheesta – myös tehtävänannon ilmoittama näkökulma on otettava huomioon.

2 Missä abi mokaa? Neljä yleisintä syytä alhaiseen pistemäärään esseekokeessa
Aineessa on liikaa kirjoitusvirheitä. YTL:n ohjeet asettavat aineen kielelle varsin ankarat vaatimukset. Mitä enemmän aineessa on virheitä, sitä heikompi pistemäärä siitä tulee. Eniten vaikeuksia tuottavat yleensä välimerkit, yhdyssanat, subjektin ja predikaatin kongruenssi, pronominien viittaussuhteet sekä murteen ja puhekielisyyksien livahtaminen tekstiin. Viime vuosina on näkynyt myös sanojen merkityksen hämärtymistä ja virheitä sanojen taivutuksessa.

3 Missä abi mokaa? Neljä yleisintä syytä alhaiseen pistemäärään esseekokeessa
Aineen kirjoittaja ei osaa riittävästi ottaa lukijaa huomioon. Kokelaan on ainetta kirjoittaessaan annettava lukijalle tarpeeksi tietoa. Pohjatekstiä on selostettava niin, että lukija tietää, mistä on kyse. Aineesta pitää käydä ilmi, mikä on lainattua tai aineiston epäsuoraa selostamista, mikä taas omaa päättelyä. Kokelas lukee epätarkasti tai suorastaan väärin pohjatekstiä.


Lataa ppt "Aine ei noudata riittävästi tehtävänantoa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google