Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Partioaate.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Partioaate."— Esityksen transkriptio:

1 Partioaate

2 Arvopohja Partio eroaa monista muista harrastuksista arvopohjansa ansiosta. Partioaate ilmenee lupauksena, ihanteina ja tunnuksena. Tapa tehdä asioita ilmenee partiomenetelmänä.

3 Arvopohja vartiossa Käytännössä vartio toteuttaa partion arvopohjaa, jos se tekee partio-ohjelman mukaisia asioita partiomenetelmää noudattaen.

4 Partiomenetelmä Kasvatuskeinojen kokonaisuus.
Hyvä partiotoiminta sisältää luontevasti nämä elementit. Partio-ohjelma: mitä (suoritukset), miten (menetelmä), miksi (kasvatustavoitteet)

5 T T E Y H

6

7 Partiolupaus Lupaan parhaan kykyni mukaan täyttää velvollisuuteni Jumalaani, isänmaatani ja kotia kohtaan, auttaa muita ja noudattaa partiolakia. Tahdon rakastaa Jumalaani ja lähimmäistäni, isänmaatani ja ihmiskuntaa toteuttaen elämässäni partioihanteita.

8 Partioihanteet ja partiolaki
Partiolaki perustuu B-P:n oppeihin ja on käytössä kaikkialla maailmassa. Partiolaki pohjautuu ritarilakiin. Suomessa on kuitenkin vuodesta 1974 käytetty partioihanteita. Ne ovat SP:n “virallinen” ohjeistus.

9 Partioihanteet Kehittää itseään ihmisenä Kunnioittaa toista ihmistä
Auttaa ja palvella Tuntea vastuunsa ja velvollisuutensa Rakastaa ja suojella luontoa Olla uskollinen ja luotettava Rakentaa ystävyyttä yli rajojen Etsiä elämän totuutta

10 Partiolaki Partiolainen on luotettava.
Partiolainen täyttää velvollisuutensa. Partiolainen on hyödyksi ja avuksi muille. Partiolainen on hyvä ystävä ja jokaisen partiolaisen veli. Partiolainen on kohtelias. Partiolainen on eläinten ja muun luonnon ystävä. Partiolainen tottelee. Partiolainen säilyttää mielensä valoisana vaikeuksissakin. Partiolainen on säästäväinen. Partiolaisen ajatukset, sanat ja teot ovat puhtaat.

11 Partiotunnus Ole valmis – aina valmiina!
VJ:n pitää olla aina valmiina haasteisiin.


Lataa ppt "Partioaate."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google